Jak naředit - snížit pálivost

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
UrdnotWrex
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 25 kvě 2017 16:35
Reputace: 2
Obrázky: 0

Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod UrdnotWrex » 23 říj 2018 09:32

Ahojte, letos jsem vyrobil svou první pastu Chu-nan podle TeaRacerova receptu (díky chlape :thumbup: ), ale nějak jsem nedomyslel, že kombinace chilli, česneku a zázvoru spíš než k útlumu zavelí k nárůstu palu. A tak jsem bezelstně zamíchal Morugu, Nagu a pár Karolínek a vyrobil takové peklo, že mi i půl čajové lžičky dělá díru do žaludku (hořící hubu ani tu druhou díru neřeším, ale zapíchnuté kopí v žaludku mi nedělá dobře). A tak hledám způsob, jak a čím to trochu naředit, aby se to dalo jíst a zároveň se nezničila skvělá chuť. Nemáte zkušenosti?
54087
Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.

petr.polasek
Stálý člen
Příspěvky: 1727
Registrován: 21 pro 2016 12:53
Reputace: 2904
Obrázky: 0
Bydliště: Tlustovousy
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod petr.polasek » 23 říj 2018 10:22

Jedině udělat další várku z něčeho daleko méně pálivého a smíchat. BTW - nezdá se mi, že by dané ingredience zvýšily pal, zde si myslím, že je to tím, že se při výrobě určitě rozdrtila nějaká semínka. Kromě toho to může být dáno i kombinací použitých superhotů - každý má jiný charakter palu. Ale to je můj názor, může to být i jinak. Uvidíme, co napíší ostatní

Uživatelský avatar
OMO
Stálý člen
Příspěvky: 2195
Registrován: 03 říj 2012 19:03
Reputace: 3021
Obrázky: 0
Bydliště: Uh. Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod OMO » 23 říj 2018 10:52

Morugu, Nagu a pár Karolínek ... mluví za vše. Kup si kilo červených kápií a řízni to tím.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Uživatelský avatar
UrdnotWrex
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 25 kvě 2017 16:35
Reputace: 2
Obrázky: 0

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod UrdnotWrex » 23 říj 2018 12:02

Kdysi jsem někde četl o rozvařené nebo pečené a rozmixované cuketě nebo lilku jako "bezchuťovém" nosiči, ale nemůžu to teď nikde najít. Nicméně jste mě s těmi kapiemi přivedli na myšlenku je nejdřív ugrilovat, aby změkly a byly víc chuťově neutrální. Díky moc!
Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod Tea Racer » 23 říj 2018 21:19

Naředit, tak jak tu píší, kapie, jalapena, cosi nepálivého. Pal chunan pasta malinko ubere a vyzdvihne chut.... ale pokud jsi tam dal vraždy, bude to vražda... proste dávej méne a déle to vydrží. :-)

Uživatelský avatar
UrdnotWrex
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: 25 kvě 2017 16:35
Reputace: 2
Obrázky: 0

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod UrdnotWrex » 23 říj 2018 21:42

S Morugou i Nagou mám zkušenosti, takže jsem zradu nečekal. Tak to svedu na Karolinu, stejně mi z té party chutná nejmíň 😀. Koupím kapie a jdu na to. Příští rok budu vysazovat červené Habanera, tak použiju ty.
Co hřeje dnes, bude hřát i zítra.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5414
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9082
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak naředit - snížit pálivost

Příspěvekod Tea Racer » 23 říj 2018 21:59

Je to o zkusenostech, chutích, preferencích, ale uplne na pohodu, proste dávej méně... :-)


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů