Uchovávání chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 105
- Registrován: 29 zář 2018 18:44
- Reputace: 166
- Obrázky: 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Uchovávání chilli
Přijde mi kilo různých papriček na ochutnávku a nevím jak dlouho vydrží v čerstvém stavu? Doporučili byste chilli zamrazit?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uchovávání chilli
Nejhorší způsob je zamražení! Zkus cokoliv vyndat z mrazáku a do prá hodin to je smradlavá kejda!
Nasušit, udelat omáčku, chunan pastu, srirachu atd.... zkus tu pohledat. Nebo dej do nálevu, oleje atd..
Nasušit, udelat omáčku, chunan pastu, srirachu atd.... zkus tu pohledat. Nebo dej do nálevu, oleje atd..
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Uchovávání chilli
Ja doporučujem chilli mraziť. Mrazené chilli je perfektné do varenia. Len je lepšie nedávať ho mraziť v celku, ale nakrájať priamo na veľkosť kúskov, vhodných do jedla, pretože mrazené chilli by sa nemalo rozmrazovať, ale pridávať do varenia ešte zamrznuté. Ja mrazím asi tak 30% úrody. V zime ho pridávam do leča, chilli con carne, gulášu a podobne. Takže za mňa je mrazenie jedno z najlepších spôsobov uchovania chilli. Akurát je náročné na skladovanie, pretože musí byť v mrazáku.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9100
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uchovávání chilli
Kdysi jsem to také tak dělal, dneska už fakt ne. Ztrácí to vůni a chut, pal ne to je pravda. Pokud jde nekomu o to, aby ochutnal jak co chutná a voní tak mu mražení nepomůže s výběrem. Zamražení potrhá vse živé a pak to je jen mrtvá hmota.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 105
- Registrován: 29 zář 2018 18:44
- Reputace: 166
- Obrázky: 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: Uchovávání chilli
Ok, díky oběma za názory.. asi budu příští týden vyvářet..
Re: Uchovávání chilli
Já zamrařuji část úrody. Doporučují hodně pálivé naporcovat (třeba na čtvrtky) a malé zamražuji celé. Pak si vytáhnu jedno habanero, ještě zmrazené si ho nakrájím, šoupnu do talíře a zaliji třeba gulášem. Je to neskutečná dobrota a chuť habanera tam je úplně krásně. Není to na to, aby si dal člověk mražené do salátu nebo na chleba, to ne. Má to fakt nehezkou konzistenci. Ale na vaření nebo dochucení jídla na talíři to je úplně v pohodě. A hlavně se chuť a vůně papriky v mrazáku nezmění. Jo jen doporučuji zamrazit v mikrotenovém sáčku a pak přendat do uzavíratelné krabičky. Aroma papriček se totiž jinak line celým mrazákem!
Takže jak jsem psal ve svém vlákně. Omáčky z různých druhů ovoce, Chunan pasta, moje osvědčená pasta se solí, část usušit a rozdrtit, něco do lobova kalňáku, no a zbytek zamrazit. To je moje zpracovávání paprik...
Dával jsem taky u nás do pizzerie nějaké papriky, tak si je taky zamrazili. Jinak by jim nevydržely.
Takže jak jsem psal ve svém vlákně. Omáčky z různých druhů ovoce, Chunan pasta, moje osvědčená pasta se solí, část usušit a rozdrtit, něco do lobova kalňáku, no a zbytek zamrazit. To je moje zpracovávání paprik...
Dával jsem taky u nás do pizzerie nějaké papriky, tak si je taky zamrazili. Jinak by jim nevydržely.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 105
- Registrován: 29 zář 2018 18:44
- Reputace: 166
- Obrázky: 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: Uchovávání chilli
Díky za tipy.. jen by mě zajímalo, co je to ten lobův kalňák??
Re: Uchovávání chilli
ostatni-chilli-recepty/exkluzivni-nalev ... t4089.html
Je to fakt pecka. Zkusil jsem tak i okurky a super.
Je to fakt pecka. Zkusil jsem tak i okurky a super.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 36 hostů