Medvědí tlapka - trošku silnější obdoba svařáku.

1-1,5 l červeného vína
1l rumu
150 ml vody
1 pytlík gumových medvídků
2 kousky skořicové kůry
2 hvězdičky badiánu
2 k. lžičky hřebíčku
Půlka citronu i s kůrou nakrájená na kolečka
mletý černý pepř (dle chuti)
mleté chilli (dle chuti)
cukr (dle chuti)
Dáme zahřívat vodu s rumem (jakmile začne kouřit a ze dna půjdou první bublinky okamžitě vypnout! Kvůli odpařování alkoholu.)
V druhém hrnci začneme zahřívat vodu, vsypeme do ní koření a gumové medvídky. Po zavřítí a rozpuštění medvídků vhodíme kolečka citronu a odstavíme.
Jakmile bude zahřáté víno s rumem těsně pod bod varu vlijeme do hrnce vodu s kořením a odstavíme.
Podle chuti dosladíme a můžeme podávat.
Výsledný nápoj funguje trochu jako pohlazení medvědem.

Nazdraví.
