po nějaká době se opět hlásím protože zásoby chilli se velice stenčili a na příští rok by jsem byl na suchu, dalším důvodem jsou ohlasy pěstitělu na pokrm Japapeno Poppers.Proto jsem si nějake pro mě zajímave druhy objenal a rozšíil si tak své pěstitelské obzory. Tento rok budu pěstovat jak na balkoně,tak se mi poštěstilo i u své přítelkyně vybojovat nějaké to uložné místo na zahradě. Celkem jsem měl na výběr 20 druhů ale jako většina pěstitelů bojuje s prostorem tak i já jsem musel promyslet jaké druhy budu muset vyřadit na ůkor prostoru. Proto mi zbylo 12 druhů chilli které jsem vysadil.Některé chilli semínka mám z minulého roku ze svých vypěstovaných papriček s tím že jsem i nějaké semínka objednal z http://www.chilli-seminka.cz" onclick="window.open(this.href);return false; a druhého nejmenovaného obchodu. Jako minulý rok probíhá klíčení na stejném mediu které se mi osvědčilo.Použit byl mini skleník ve kterém jsou nádoby naplněny perlitem a snažím se teplotu udržovat na 28 stupních.Bohužel jako zdroj tepla používám prokletý radiátor díky kterému se mi teplota pohybuje řádově mezi 26-30 stupnu.Semínka jsem vysadil dne 24.1.12 a již 27.1.12 byl u semínek zřetelný klíček.Jakmile budou mít slečny děložní lístky,budou přesazeny do výsevních plat se subsrátem pro výsev.Poté bude část uložena v korejtkách nabalkoně a zbyle holky pujdou nejspíše do 3,5 litrových květníku k přítelkyni na zahradu. Fotky a informace se sem budu snažit nahrávat časteji než tomu bylo minulý rok.

DRUHY CHILLI:
Naga Jolokia Yellow
Black Pearl
Tequilla Sunrise
Anaheim
Red Peter Pepper
Sweet Chocolate
Medusa
Pinocchio´s Nose
----------------------------
Jalapeno Maylon
Early Jalapeno