
Chilli mast
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast

Re: Chilli mast
Re: Chilli mast
- Xeelee
- Nový člen
- Příspěvky: 11
- Registrován: 01 led 2012 03:37
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Ještě mě napadlo, jestli by nebylo nejjednodušší udělat mast co nejsilnější

- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Při zahřívání se kapsaicin uvolní do sádla mnohem rychleji při zahřívání a to díky jeho teplotě tání 62 - 65°C. Jeho použití bych moc nedoporučoval jelikož snadno žlukne, protože obsahuje větší množství nenasycených mastných kyselin.Xeelee píše:Uvolní se do tuku víc kapsaicinu, když bude celou dobu v tekutém stavu a občas tuk s papričkami promíchám? Mám tu kachní sádlo, který je za pokojový teploty tekutý. Taky nemám žádný extrémně pálivý papričky, tak bych se chtěl zeptat, jestli bude mastička silnější, když ji budu vyrábět delší dobu.
Ještě mě napadlo, jestli by nebylo nejjednodušší udělat mast co nejsilnějšía pak si ji nějakým tukem naředit podle potřeby.
V koncentrovaném roztoku a následným naředění nevidím problém. Dobrým rozpouštědlem je též alkohol, který by se mohl do masti vmísit a posléze odpařit.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
- Xeelee
- Nový člen
- Příspěvky: 11
- Registrován: 01 led 2012 03:37
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha 12 – Kamýk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Nemáš zač. Místo vazelíny můžeš ještě vyzkoušet pro lepší vstřebatelnost do hlubších vrstev podkoží bambucké máslo, nebo kokosový tuk.Xeelee píše:Díky za odpověď. Já si v tom kachním sádle zatím dělám jen malinký dávky z pár papriček pro převážně vlastní potřebu. Rád bych si ale vypěstoval nějakou z těch nejpálivějších odrůd a udělal větší množství mastičky ze žlutý vazelíny. Je při zahřívání nějaká teplota, kterou bych neměl překročit, nebo to je kapsaicinu jedno?
Teplota varu kapsaicinu je 210 – 220 °C, zda to znamená i znehodnocení, či opdaření to netuším.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Příspěvky: 1203
- Registrován: 26 úno 2010 15:42
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Bydliště: Krakonošovo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chilli mast
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host