Ja sadím po jednej rastline do nádoby. V predchádzajúcich rokoch som ich sadil do 10 litrových kýblov. To je minimum. Minulú sezónu som mochyniam ale už doprial 16 a 20 litrové kýble a je to o hodne lepšie. Ono mochyňa vyrastie a dobre zaplodí aj v tom 10 litrovom kýbli, ale ku konci sezóny keď je už obrovská je 10 litrový kýbel nestabilný a rastlinu zvalí aj jemný vietor. Predsa len v tých 20 litrových je rastlina stabilnejšia a má viac miesta. Keď ich budeš sadiť na záhon, tak tiež jednotlivo. Sú to obrovské rastliny, takže nemôžu byť moc husto vysadené.
Prikladám foto z minulej sezóny. Je tam 6 rastlín mochyní. 2 naľavo boli v 10L nádobách, 2 v strede boli v 16L nádobách a 2 napravo boli v 20L nádobách. Všetky sú zhruba rovnakej výšky, takže veľkosť kontajnera až tak moc nevadí. Možno boli nejaké rozdiely v úrode, ale to neviem posúdiť. Nevážil som úrodu z každej rastliny zvlášť. Inak podľa tej fotky sa moc nedržte. Ja tam mám mochyne trochu husto kvôli tomu, že mi tam už končí chodník a strecha domu nad ním a tak tam nie je miesto na to, aby boli od seba ďalej. Je to foto z konca sezóny a už sa rastliny pod svojou váhou snažia vyvrátiť a nestačí im ani opora, ktorú pri sebe majú. Mochyne sú vo voľnej prírode vo svojej domovine poliehavé rastliny a priväzovanie a nútenie do rastu smerom nahor im robí značné problémy.