Post k hlavnímu tématu
Takže klíčení zatím probíhá v pořádku (prozatím Area A - odrůdy v prvním postu).
Ke dnešnímu dni (7 dní od výsevu) mám 12 klíčků ze 36 semínek. Tři klíčky rozvíjejí lístky a zbylé se zatím derou ze země. Venku jsou všechny odrůdy mimo Naga Viper. Dorset Naga a 7 pot Jonah jsem klíčit nedal protože si chci objednat pár sazeniček se semínka-chilli.cz a bude to právě Dorset Naga a Big Black Mama, ta nahradí 7 pot.
Také jsem použil loňský substrát (supresivní forestina pro výsev) jako zde zmiňuje dost lidí, nepropékal jsem ho (tak uvidíme jestli přijdou breberky), měl jsem problém s držením vody, ale dva dny jsem ho řádně rosil a byl ok. Má krásnou jemnou strukturu vlhkost drží stejně ve všech úrovních.
Dle teploměru, který mi zobrazuje Max. a Min. hodnotu za 24h se mi teplota daří držet mezi 26,5 a 28,5 stupni s tím že během 24h je rozdíl teplot maximálně 0,8 stupně.
Dnes 23.1. dávám máčet druhou vlnu semínek (Area B), která zítra půjde do substrátu. Připraveno 37 semínek.
Celková využitelnost 42 rostlinek + mám objednávky u známých na dalších cca 42 rostlinek
Area A - Osobní využitelnost 12 rostlinek + 2 koupené
Area B - 14 rostlinek
Area C - 14 rostlinek (klíčit půjde cca 35-38 semínek)
To mi vychází, že potřebuji cca 81,5% klíčivost.