Jinač je tam u něho ještě mucholapka(cena 5kč v domácích potřebách). Jestli máte ty malé octomilky taky, tak docela spolehlivě je ta mucholapka dříve,nebo později vylapá a zůstanou pak už jen šťastné jedinky, které si na lep nesednou

Na regálu je nyní bordel, toho si nevšímejte.
Rozměry regálu. Na výšku každý dle stropu a okna(prostě dle potřeby). Hloubka x šířka = 50cm x 50cm. Na výšku asi 45cm. Horní police je odkládací, nebude na ní květena. Stůl napravo má 50x100cm. Výška je dle okna.
Desky jsou tlusté 1.6cm a široké 10cm(takové prostě mám) a dal jsem jen 4 do 50cm. Jsou tam tedy mezery mezi něma. Ale bude tam ten plech, takže to neva. Pochybla jedna dlouhá deska, tak jsem to vyřešil těmi mezerami.
Hranolky na nohy a vodorovné příčky pod desky jsem dal 2x2cm. Ale to proto, že takové mám nazbyt. O něco lepší by bylo 3x2, ale kdo chce o regál šu-at, tak ať to hned nerozkýve, měl by dát aspoň 3x3cm

Desky jsem koupil na pile. Bral jsem toho hodně asi za 500kč. Nařežou mi šířky a tloušťky a částečně i délky. Doma si to vyhobluju rotačním šmirglem na rozbrušovačku. Hranolky jsem koupil v dřevařství. V Ově jsou nejméně 3 takové, co to prodávají. Ale dá se i přes net si to objednat. Cena těch 2x2 a 2m smrkových mě vyšla na 40kč. Celkově toho dřeva může být za 300kč. Vlastní práci nepočítám, beru to jako školu zručnosti. Navíc mi toto dřevo tak nějak zbylo. A třeba zdůraznit, že ne každý pilař bude ochotný se otravovat s třemi deskami. V hornbachu jsou ovšem tyto desky tak za stovku(10x1.9x100cm). Jsou ale nahoblované. Když jsem počítal dřevo z Obi/Hornbachu, tak mě cenově vycházelo tak na litr. Za to je regál kovový a hotový. Mě to dřevo ale zbylo(z pily) a hranolky jsem kupoval osobně v dřevařství a na hodně věcí, takže cena za dopravu se tak nějak rozplízla do asi 7mi věcí...
Dřevo je smrkové a tak je nutno ho předvrtávat. Vruty jsem použil dle potřebné délky a vždy 4mm široké.