1) prosím o vizuální kontrolu, zda jsou rostlinky v pohodě (odstín zelené kvůli N asi neřešte, fotím to mobilem)
2) všiml jsem si potrhaného pletiva v listech - jak rostou, jako by se některé buňky nestačili množit - takže listy mají díry - není to z ožrání housenkami ani jinou havětí, nic takového po balkóně ani rostlinách neleze. Čím to asi je ?
3) drenáž mám vytvořenou, díry v kbeličkách jsou a dostatek, přebytečná voda pěkně odtéká, přesto mám strach ze zasolování, ale to asi nijak na balkóně nevyřeším. Kbelíčky jsou podepřeny a nadzviženy laťkami, takže i ze spoda je vzduch a trochu prostor.
4) Mám půdu nějak kypřit ? Zase nechci rostlinky poničit ... moc prostoru nemají a listy stále přibývají.
5) proč je jedna paprička zkroucená viz foto ?
6) ačkoliv mám Capsicum Annum, rád bych věděl, co přesně mi to na balkóně roste, kozí rohy z obalu od semínek jsou sice fajn, ale ocenil bych latinský název druhu - připomíná mi to Sadabahar, ale to bude asi těžko ... Google nepomohl.
7) od jakého momentu se počítá dobra zrání ? od upadnutí květu a počátku plodu nebo od velké zelené nezralé papričky ?
Díky předem !

Teď nahodím pár fotek ;-) první je pro porovnání před měsícem
9.6.2011 Čekání na květ
12.7.2011 12.7.2011 První nezralé plody a květy
Už se to ani nevejde do záběru

Akorát zalité, slunce už večer slábne, hůře se fotí
Tyhle byly původně nejmenší, teď však mají nejvíce zeleně, květů i plodů ... zvláštní

Oproti zbytku
Detail květu pro detektivy, jaký druh to latinsky je ?
Holka jedna zkroucená, asi se stydí

Dvě sestřičky, každý den jsou jednou tak dlouhé, neuveřitelně rychle rostou ... jak z vody !

Někdy květ upadne, někdy lístky zůstanou na plodu ... nevím proč.
A opět pro detektivy moje kvítky
Spousta spadlých květů = spousta oplodněných pestíků = spousta papriček

Velký bratr si potrpí na sukýnku ... zvláštní

Pod sebou má na starosti menšího brášku
A záhadné díry v listech
Začne to průsvitnou skvrnkou - žilnatina tam je, jen chybí zelené pletivo

Přísahám, že je neokusuji !
A opět spousta pestíků ... snad to říkám správně, nebo je to už jen čnělka ???
Záhadné díry ... no snad to rozdejchají, holky moje