Browning.

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
Erben61
Stálý člen
Příspěvky: 1601
Registrován: 12 zář 2014 16:32
Obrázky: 1608
Reputace: 1956
Bydliště: Plzeň

Browning.

Příspěvekod Erben61 » 05 lis 2017 00:30

Browning- hnědá sríracha z posledního sběru s Habanerem Chocolade.
Přesné váhy uvádět nebudu, každý si přizpůsobí sám, uvedu jen poměry.

2/5 Směs zeleného chilli různé pálivosti.
2/5 Směs červeného chilli
1/5 Habanero chocolade, lze použít jinou hnědou odrůdu.
česnek
cukr,
med,
sůl
vinný ocet

Převážnou část chilli zbavíme semínek,, zbytek necháme celé, podle chuti, česnek,všechno potom semeleme na masovém strojku, přidáme trochu soli a trochu cukru. Dáme do nějaké , třeba kameninové nádoby a necháme překvasit. Proběhne tkzv.mléčné kvašení. Během kvašení nejméně jednou, dvakrát denně řádně promícháme a nádobu opět přikryjeme třeba plátnem, připevníme gumičkou. Když hmota přestane ,,bublinkovat"přelijeme do hrnce a přivedeme do varu, dochutíme solí, vinným octem a medem. Krátce povaříme. Rozmixujeme, propasírujeme.
Naplníme do čistých vypařených sklenic, zavíčkujeme a 10 minut od začátku varu sterilizujeme.
Díky použitým chilli paprikám, je barva této srírachy do hněda, jinak se dá v podstatě použít zde známý recept. http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/ ... racha.html

43616

:wave: :tiphat:
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1035
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Obrázky: 324
Reputace: 137

Re: Browning.

Příspěvekod BlueShark » 05 lis 2017 07:41

Mňam mňam. Ta nezklame, ale.nepasíruju, líbí se mi ta hrubší nepravidelná struktura a celá semínka :-)

Uživatelský avatar
honzek86
Stálý člen
Příspěvky: 682
Registrován: 21 zář 2017 12:13
Obrázky: 162
Reputace: 425
Bydliště: Újezd u Uničova

Re: Browning.

Příspěvekod honzek86 » 29 lis 2017 08:39

Mám dotázek :) jak dlouho to trvá, než to začne kvasit a jak dlouho to potom kvasí? To mléčné kvašení je mi trochu záhadou ;) co ho má v té směsi nastartovat? Takže finální produkt má potom nakvašenou chuť - jako kvašené okurky nebo zelí?
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti