Přesné váhy uvádět nebudu, každý si přizpůsobí sám, uvedu jen poměry.
2/5 Směs zeleného chilli různé pálivosti.
2/5 Směs červeného chilli
1/5 Habanero chocolade, lze použít jinou hnědou odrůdu.
česnek
cukr,
med,
sůl
vinný ocet
Převážnou část chilli zbavíme semínek,, zbytek necháme celé, podle chuti, česnek,všechno potom semeleme na masovém strojku, přidáme trochu soli a trochu cukru. Dáme do nějaké , třeba kameninové nádoby a necháme překvasit. Proběhne tkzv.mléčné kvašení. Během kvašení nejméně jednou, dvakrát denně řádně promícháme a nádobu opět přikryjeme třeba plátnem, připevníme gumičkou. Když hmota přestane ,,bublinkovat"přelijeme do hrnce a přivedeme do varu, dochutíme solí, vinným octem a medem. Krátce povaříme. Rozmixujeme, propasírujeme.
Naplníme do čistých vypařených sklenic, zavíčkujeme a 10 minut od začátku varu sterilizujeme.
Díky použitým chilli paprikám, je barva této srírachy do hněda, jinak se dá v podstatě použít zde známý recept. http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2014/ ... racha.html

