
2011
Re: 2011
Omlovám se, že to tak trvalo. RECEPTY:
CHILLI DŽEM SE ZÁZVOREM, POMERANČI A RYBÍZEM
300g rybízu, 150g cukru krystal, chilli, zázvor, 3 pomeranče.
Do hrnce dáme rybíz, přidáme nasekanou kůru z půlky pomeranče, nastrouhaný zázvor a nasekané chilli. Prohřejeme, přidáme šťávu z pomerančů, nadrobno nasekanou dužinu a nakonec cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu a cca 25 minut povaříme. Na začátku si dáme do mrazáku malý talířek a nakonec na nějrozmáznem trochu džemu , pokud ztuhne, máme hotovo:)
DÝŇOVÉ CHILLI CHUTNEY
680g nakrájené dýně hokkaido, 450g zelených jablek na kousky, 2 velké cibule, 100g sušených brusinek, 75g hrozinek, 2 lžičky soli, 60 g nastrouhaného zázvoru, černý pepř, hořčičné semeno, nové koření, chilli, česnek, trochu octa, 450g cukru, tymián, rozmarýn, koriandr
Vše kromě cukru dobře promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a cca 45 minut vaříme. Přidáme cukr, mícháme až se rozpustí a vaříme dokud se nevypaří zbytek tekutiny.
Oboje musíme ještě zavařit, cca 15 minut. Chutney je nejlepší pokud ho necháme aspoň měsíc odležet.
Curry pastu jsem dělala podle tohoto receptu.
Thai Green Curry Paste / Thajská curry pasta
Jinak veškeré mé chilli počiny můžete sledovat zde:
Chilli F.ka in the facebook
CHILLI DŽEM SE ZÁZVOREM, POMERANČI A RYBÍZEM
300g rybízu, 150g cukru krystal, chilli, zázvor, 3 pomeranče.
Do hrnce dáme rybíz, přidáme nasekanou kůru z půlky pomeranče, nastrouhaný zázvor a nasekané chilli. Prohřejeme, přidáme šťávu z pomerančů, nadrobno nasekanou dužinu a nakonec cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí, přivedeme k varu a cca 25 minut povaříme. Na začátku si dáme do mrazáku malý talířek a nakonec na nějrozmáznem trochu džemu , pokud ztuhne, máme hotovo:)
DÝŇOVÉ CHILLI CHUTNEY
680g nakrájené dýně hokkaido, 450g zelených jablek na kousky, 2 velké cibule, 100g sušených brusinek, 75g hrozinek, 2 lžičky soli, 60 g nastrouhaného zázvoru, černý pepř, hořčičné semeno, nové koření, chilli, česnek, trochu octa, 450g cukru, tymián, rozmarýn, koriandr
Vše kromě cukru dobře promícháme a přivedeme k varu, snížíme teplotu a cca 45 minut vaříme. Přidáme cukr, mícháme až se rozpustí a vaříme dokud se nevypaří zbytek tekutiny.
Oboje musíme ještě zavařit, cca 15 minut. Chutney je nejlepší pokud ho necháme aspoň měsíc odležet.
Curry pastu jsem dělala podle tohoto receptu.
Thai Green Curry Paste / Thajská curry pasta
Jinak veškeré mé chilli počiny můžete sledovat zde:
Chilli F.ka in the facebook
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti