Tak těch par kytek nechám v pestirne. Snad vydrží. Hlavní vlnu plánuju na leden až únor, jak to má správně být. Nejdřív ale musím sehnat nějaké osivo.
Horňas
-
- Stálý člen
- Reputace: 91
- Obrázky: 0
Re: Ahoj všem

- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Vida, tak hodně zdaru brachu! Ještě jsem aktualizoval svoji předešlou odpověď o pár věcí.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
Koukám na to, hezky ses rozepsal. Moc díky za rady. S tím klickem to je jasná začátečnicka chyba. Bal jsem se plísně, tím pádem i nakažení dalších rostlin. Teď už vím, ze to byli kořínky.
Ty semena zasazena do 2/3, to jsem vyčetl někde nejspíš tady na fóru. Ale myslim si, ze to zas taková tragédie není. Příště mohu zkusit tvůj systém seti.
Tobě též hodně zdaru, a když budeš tak hodný a uvidíš u me zas nějakou notu, neváhejte me zjebat:)

- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Klidně, ale ono je to vlastně tak, že hodně rad se bude od hodně lidí lišit, takže já zjebu tebe a někdo zas zjebe mě. Ale takhle to v životě chodí.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
-
- Stálý člen
Jj, to je jasný. I tak díky.

- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Já jsem to taky jako nováček nevydržel
koupil jsem pár druhů a od každýho mi přišlo 10 semen, tak jsem od každýho druhu jedno šoupnul klíčit do minipařáku a polovina už po 6-ti dnech klíčí. Obzvláště Habanero White Long má náskok jak sviňa ... tak přeji hodně zdaru
jsem zvědav, jak si my ŕíjnoví nedočkavci povedeme. Moc od toho nečekám, ale třeba budu mít štěstí začátečníka a pokud každá rostlinka nasadí 3 květy, budu považovat zimní experiment za úspěšný 

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Sice s papričkama začínám, ale tuhle pověru nechápu taky a souhlasím s tebou. Hodně lidí tu píše, jak přišli o sazenici, protože se děložní lístky neuměly zbavit obalu semena. Tomu jsem se vyhnul tím, že jsem dal klíčit semínka cca 3mm pod povrch. Vyšla všechna bez potíží a rychle a hlavně už bez obalu semene - ten nechaly všechny rostlinky v hlíně, když si razily cestu ... osobně si myslím, že to nebyl špatný postup a budu to tak dělat dál. Možná někdo ale pŕihodí protiargumentyLexter píše: ↑07 lis 2017 20:24A ještě jedna malá rada. Vůbec není potřeba mít semena na tabletě položená nebo jen napůl zanořená (alespoň hádám, že jsi zvolil tento způsob podle fotografií). Je to mýtus (kde se to vzalo?). Klidně je tam zapíchni. Semeno nepotřebuje světlo a navíc se pak hůře zbavuje semeníčku, protože v podstatě nemá o co pořádně vlhnout a o co se "odrat". Jen klid, klíčky mají mimořádnou sílu. Fazole ti roztrhne i asfalt.

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Já to taky tak dělám - ať už vysévám do substrátu nebo do tablety. Kousek pod povrch a v drtivé většině nejsou problémy s "helmou" nebo uhnívajícími kořínky