A v tom případě už mame celkem pěknou zasobicku na příští, pro me první sezónu pěstování od semínka. Snad se z toho chytí alespoň něco.
Napoleone ještě jednou díky mooooc!!!
Nechystám, proč se ptáš? Zda se ti to moc? Tak je to první sezóna a nevím, co my bude vůbec smakovat a co se dostane až do finální fáze plozeni. Něco se daruje,... Takže si myslim, ze to bude tak akorát. Když koukám na tvé fotky v galerii, mas toho taky požehnané množství, skoro dvakrát tolik co já. A ty krmis nějaký plechový děti v Africe?
Klid, jen vtipkuju.Hornas píše: ↑11 lis 2017 15:08Nechystám, proč se ptáš? Zda se ti to moc? Tak je to první sezóna a nevím, co my bude vůbec smakovat a co se dostane až do finální fáze plozeni. Něco se daruje,... Takže si myslim, ze to bude tak akorát. Když koukám na tvé fotky v galerii, mas toho taky požehnané množství, skoro dvakrát tolik co já. A ty krmis nějaký plechový děti v Africe?![]()
Taky me to napadlo udělat otvory. Nejdřív jsem se ale chtěl ujistit, jestli je to vážně potřeba. DikyLexter píše: ↑15 lis 2017 09:30Záleží na boxu a okolní teplotě. Pokud ho máš celý zavřený, pak se dokáže i teplo z obyčejné zářivky nebo ledky solidně naakumulovat. Pokud tomu tak je, využij fyzikální zákony. Teplý vzduch je lehčí než studený a stoupá vzhůru. Otevři box na horní straně nebo těsně u hrany udělej škvíru. Pořádnou. A dole mezírku pro nasání chladného vzduchu. Ten průtah bude zcela nepatrný, ale bude tam. Další možností je odtah větráčkem. Nebo si každej den večer hoď vodu do mrazáku a ráno jak začneš svítit ten kus ledu dáš do misky a do boxu.![]()
Bude to samozřejmě fungovat jen v případě že teplota v místnosti je menší než v boxu (takových 20-22). Mám sousedku, která má dům konstantně vytopený na 31 stupňů... Jo, je šílená.
Klidně je přesaď. Pokud jim už koukají kořínky ven, pak musíš. Pokud ne, tak to stejně udělej. :P. Je to jen další z dlouhé řady mýtů kdy se jiffy píchaj do země až když kořínky lezou ven. A jo, zahrab je až po lístky. Klidně ať není stonek vůbec vidět.
Edit: Já mám boxík na bylinky na horní straně otevřený. Nahoru nic skoro nesvítí páč mám nad žárovkami kýble a teplota je tam skoro identická jako v pokoji, cca 20 stupňů. Kdybys tam měl sodík tak by to samozřejmě nestačilo, ale na odtah od zářivky to stačí bohatě.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti