již delší dobu jsem přemýšlel, že bych začal pěstovat chilli papričky a v obi jsem zahlédl sazeničky Naga Morich, které mají mít údajně kolem 1 000 000 SHU, což jako milovníkovi pálivých jídel a věcí se mi okamžitě zalíbilo a řekl jsem si, že tomu tedy dám šanci... No, k věci...
Mám 15 semínek a rád bych je pěstoval doma v květináči a chtěl bych se zeptat, co by mi mohlo stačit pro začátek na zasazení semínka. Jak by to mělo být velké a jakou hlínu zvolit? Jsem opravdu naprostý začátečník a jediné, co jsem za svých 20 let života vypěstoval, tak byla Aloe vera, takže víceméně nic moc...
Včera večer jsem zde pročítal forum a dočetl jsem se, že pak jsou vhodné už nějaké větší nádoby pro domácí pěstování, třeba kbelík 10l a že čím větší nádoba, tak tím větší rostlina bude a tím více bude mít i plodů. Na pozdější dobu, až sazeničky vyrostou (Jestli vůbec) tu mám připravenou zednickou plastovou vanu, která má 60L a tam bych pak rád papričky přesadil až budou mít nějakou velikost, což mě přivádí na další otázku... Kolik jich lze dát do té 60L nádoby, aby dosahovaly výšky třeba těch 80cm?
Předem děkuji za odpověď.