
Terasa Vajnory 2017
- math
- Stálý člen
- Příspěvky: 300
- Registrován: 31 srp 2016 12:47
- Reputace: 155
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vajnory, Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Terasa Vajnory 2017
Mne nejak zasadne nevadi, ze to chilli "umrie" 

Vajnory, Bratislava
https://vzahradke.blogspot.sk/
https://vzahradke.blogspot.sk/
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Terasa Vajnory 2017
No ono to chilli tým sušením umrie v podstate tak či tak, ale ide o to, že tým šetrnejším sušením získaš lepšiu kvalitu výsledného produktu. Teoreticky komu nevadí prihorenie a skaramelizovanie cukrov, ktoré sa nachádzajú v chilli, tak môže kľudne sušiť hoci aj na 60°C. Len sa potom nemôže sťažovať, že nemá top produkt.
Ja si myslím, že keď už tým papričkám venujeme počas roka toľko starostlivosti dokým narastú a dozrejú, tak už nie je dôvod nedočkavo urýchľovať sušenie a radšej si počkať kým vyschnú pri nižších teplotách.
Mimochodom to Peito de Moca má veľmi malé plody. Tie by sa mohli kľudne sušiť aj prirodzeným teplom bez sušičky.

Mimochodom to Peito de Moca má veľmi malé plody. Tie by sa mohli kľudne sušiť aj prirodzeným teplom bez sušičky.
- math
- Stálý člen
- Příspěvky: 300
- Registrován: 31 srp 2016 12:47
- Reputace: 155
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vajnory, Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Terasa Vajnory 2017
Peito ma super plody, idealne na drobny kanadsky zartik - pomiesat medzi susene sipky 

Vajnory, Bratislava
https://vzahradke.blogspot.sk/
https://vzahradke.blogspot.sk/
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Terasa Vajnory 2017



Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti