Ahoj, taky se pokusím přidat názor. kytky máš podle obrázku pěkný, padání květů je normální, je to docela věda když se na to podíváš trochu zeširoka.
Ale nejdřív k té Chinnese multicolor. to je okraska, té je nejlíp v květináči a skoro bych řekl, že ve skleníku jí dobře nebude. Prostě kytka vyšlechtěná do nádoby a ještě bych řekl, že větší nádoba jak tak 3 lt jí skoro škodí. To je má zkušenost s okraskami.
Dál můj názor na padání květů. Obecně má jistě vliv počasí, zálivka, druh a rod, některé shazují víc, některé méně.
A teď úvaha jak jsem předeslal, zeširoka.
Pěstuju pár let a vyzkoušel jsem různé postupy a napadá mě občas spousta argumentů, někdy se s nimi rád podělím.
Když vezmeš chilli tak má nějakou genetiku, je z mnoha zemí, podnebí a už je i velice šlechtěné a křížené. My v našem podnebí, aby jsme stihli vypěstovat, musíme tyhle většinou teplomilné rostliny už někdy od ledna, února předpěstovávat pod světlama a v indooru. Pak je tedy dáme ven a nebo do skleníku a chceme, aby hned kvetly, nasadily plody atd atd. Chilli je dost adaptabilní a životaschopná rostlina, snese leccos a osobně si myslím, že to shazování květů patří jako jedna z věcí a navíc ovlivněna mnohými dalšími faktory k té aklimatizaci a adaptování se na místní aktuální podmínky. Jako srovnal bych to do jisté míry s tím jak musíš kytky zvykat na slunce, abys je nespálil. U tohoto problému taky funguje to, že předpěstováváme pod lampama, nebo za oknem, což je jiný složení světla. No takové jsou moje úvahy, někdy to chce fakt trpělivost a konzultuj to, to je v pohodě. Ať se daří.