Pozerám, že v Košiciach máš nadmorskú výšku 208 mnm. Páni, tam by sa pestovali papriky jedna radosť!

Hodonínsku vzpriamenú pestujem prvý rok, takže zatiaľ s ňou nemám žiadnu skúsenosť. Semienka som kúpil normálne v nejakom hypermarkete. Myslím, že to bolo v Tescu. Pôvodne som chcel z koreninových sladkých na mletie odrodu Karkulka, ktorú som kedysi dávno pestoval. Vtedy mi nedozrelo moc plodov, ale to som ešte nenastielal textíliou. Tento rok som chcel spraviť pestovateľský "reparát" a vyskúšať, či Karkulka zvládne dozrieť nastlaná textíliou. Karkulku som ale nikde nezohnal, tak to skúšam s Hodonínskou. Zatiaľ som s ňou spokojný. Ako jedna z prvých paprík nasadila plody a má asi najviac kvetných pukov zo všetkých odrôd, ktoré túto sezónu pestujem, tak to zatiaľ vyzerá sľubne a možno sa dočkám dostatočného množstva plodov na to, aby sa oplatili usušiť a namlieť.
Díky moc, láká mě nějakou kořeninovou příští rok vyzkoušet.Hodonínsku vzpriamenú pestujem prvý rok, takže zatiaľ s ňou nemám žiadnu skúsenosť. Semienka som kúpil normálne v nejakom hypermarkete. Myslím, že to bolo v Tescu. Pôvodne som chcel z koreninových sladkých na mletie odrodu Karkulka, ktorú som kedysi dávno pestoval. Vtedy mi nedozrelo moc plodov, ale to som ešte nenastielal textíliou. Tento rok som chcel spraviť pestovateľský "reparát" a vyskúšať, či Karkulka zvládne dozrieť nastlaná textíliou. Karkulku som ale nikde nezohnal, tak to skúšam s Hodonínskou. Zatiaľ som s ňou spokojný. Ako jedna z prvých paprík nasadila plody a má asi najviac kvetných pukov zo všetkých odrôd, ktoré túto sezónu pestujem, tak to zatiaľ vyzerá sľubne a možno sa dočkám dostatočného množstva plodov na to, aby sa oplatili usušiť a namlieť.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti