Jinak ja vidim dva seznamy, skoro sladke s jemnym palem a sladke, kde mas ty palive? ;-)
Asi tomu nerozumím. Když by nebyly tak nahuštěné, byly by ztráty při klíčení větší, proč?JurassicChilli píše: ↑16 bře 2017 18:40Je to husto zasiate, ale v minulosti sa mi to osvedčilo. Predíde sa tým stratám ktoré vznikajú pri klíčení. Navyše rastlinky medzi sebou súťažia, ktorá si pre seba urve viac priestoru a vyhrajú len najsilnejšie jedince. Tým mám zabezpečené, že von na záhon nebudem vysádzať nejakých zdochliakov.![]()
MartinS ak tými pálivými myslíš chinensky, tak tie nepestujem. Minulý rok som mal Scotch Bonnet a nechutil mi. Mal nejaký, divný, nepaprikový pach. Neviem, či tak páchnu všetky chinensky, alebo nie, ale ak áno, tak myslím, že nepestovaním chinensiek o nič podstatné neprichádzam.
S paprikou Meika jsem měla tu samou, tedy špatnou zkušenost, mizerně klíčila, už bych si ji nekoupila.JurassicChilli píše: ↑16 bře 2017 20:49Myslel som to tak, že keď chcem napríklad 10 rastlín a zasadím len 10 semien, tak mi pravdepodobne nevyklíčia všetky. Záleží od kvality semien. Dajme tomu, že mi vyklíči 5 kusov. Keď na tú istú plochu kde by som vysial tých 10 semien namiesto toho vysejem 20, alebo 30 semien, tak mám väčšiu pravdepodobnosť, že mi aspoň tých 10 vyklíči. Niečo podobné sa mi stalo s tou Meikou ako som napísal v príspevku vyššie. V sáčku bolo málo asi len 15 semien. Zasadil som ich všetky. Chcel som z nej mať aspoň 6 rastlín, no vyklíčili len 2. Keby som mal viac semien a vysial ich zo 50, tak by som pri tejto slabej klíčivosti, ktorú semená mali možno dosiahol požadovaný počet 6 sadeníc. Plánujem mať totiž na záhone 6 rastlinové riadky. Každá odroda v počte 6ks do jedného riadku. Takto holt budem musieť riadok s Meikou dosadiť štyrmi kusami inej odrody paprík.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti