To vyzera na super test:) Tak nech maju rovnake svetlo a tesim sa na vysledok.Bullets píše: ↑30 bře 2017 17:34Nestíhám fotit takže nejspíš o víkenduale jelikož mi vyklíčilo 5/5 Pimientos de Padrone a budu je rozzsazova učiním malý testík. Napikíruji je do stejných kelímku i substrátu a jeden budu zalívat jen vodou, druhý Lignohumáčem a třetí Fish mixem. Jsem zvědavý jestli bude vidět nějaký rozdíl
![]()
Bullets 2017
-
- Stálý člen
- Reputace: 35
- Obrázky: 0
Re: Bullets 2017
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
a dať to do fotiek bude to poučné aj pre ďalších pestovateľov len k tomu treba napísať aj podrobnejší popis riedenia lignohumátu a fishmixu.
lignohumát bude asi v pohode a rastlinky budú krajšie ako tie zalievané čistou vodou ale s hnojivom by bolo lepšie urobiť pokus s rôznymi dávkami.čo som si všimol tak niektoré odrody zvládajú určitú časť prihnojenia od mlada ale niektoré to hnojivo spáli.a ďalšia vec je tá že na takýto pokus treba mať čistý substrát najlepšie preparený a bez predhnojenia od "výrobcu"
lignohumát bude asi v pohode a rastlinky budú krajšie ako tie zalievané čistou vodou ale s hnojivom by bolo lepšie urobiť pokus s rôznymi dávkami.čo som si všimol tak niektoré odrody zvládajú určitú časť prihnojenia od mlada ale niektoré to hnojivo spáli.a ďalšia vec je tá že na takýto pokus treba mať čistý substrát najlepšie preparený a bez predhnojenia od "výrobcu"
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Za pokus to stojí, ale mám zkušenost, že od jednoho druhu stejně vyseté, přesazené, stejný substrát i zálivka, každá rostlinka je jinak velká.Bullets píše: ↑30 bře 2017 17:34Nestíhám fotit takže nejspíš o víkenduale jelikož mi vyklíčilo 5/5 Pimientos de Padrone a budu je rozzsazova učiním malý testík. Napikíruji je do stejných kelímku i substrátu a jeden budu zalívat jen vodou, druhý Lignohumáčem a třetí Fish mixem. Jsem zvědavý jestli bude vidět nějaký rozdíl
![]()
Bacula
Presne tak, i rostliny s totoznymi podminkami mohou rust ruzne rychle a byt jinak kosate.
Jsem mel predloni 2x Cheiro a kazda rostlina rostla jinak rychle. Stejne tak i jine druhy to maji podobne.
Musel bys mit i geneticky totozna seminka
Jsem mel predloni 2x Cheiro a kazda rostlina rostla jinak rychle. Stejne tak i jine druhy to maji podobne.
Musel bys mit i geneticky totozna seminka
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Podmínky by měly mít rostlinky stejné budou vedle sebe na parapetu

-
- Stálý člen
Zkusím to popsat co nejpřesněji včetně dávek hnojiva a uvidíme co bude následovatmatoha píše: ↑31 bře 2017 00:13a dať to do fotiek bude to poučné aj pre ďalších pestovateľov len k tomu treba napísať aj podrobnejší popis riedenia lignohumátu a fishmixu.

-
- Stálý člen
Není to žádný zázračný genetický pokus jen mě to tak napadlo a navíc to dělám z nadšení nic víc nic míň

-
- Stálý člen
Je jasné že každá rostlinka je jiná a 100% objektivní to nebude ale mám třeba zkušenosti z loňska kdy byly rostlinky jednoho druhu hodně podobné. Navíc nevěřím tomu že by se byť částečně neukázala rozdílnost zálivky. Za zkoušku to stojí maximálně zkonstatuji že test se nepodařil a kytky budu zalévat stejně. Aspoň se v zahraničí zabavím blbostma