Po návratu do práce jsem zjistil, jak moc se práce nahromadila, takže jsem těžce nestíhal. Domů jsem se vracel tak utahaný, že jsem byl rád, že jsem rád. Večeře, sprcha, postel.
Ale je víkend, tak se dá udělat něco na projektu. Začal jsem v sobotu se soklem.
Nejdřív jsem se musel naučit řezat rovně (nepodřezávat) a pak uříznout přesný úhel. Řezat rovně jsem docela zvládl, ale přesný úhel byl problém. Plastová pokosnice s pilkou jako set za 100 korun se překvapivě neosvědčila. Řezal jsem víc plastu, než dřeva. Ve vzteku letěla do koše a pila asi po nějaké době poletí za ní.
Klasickou pokosovou pilu jsem nechtěl. Zabere strašně místa. Nakonec jsem si koupil ruční pokosovou pilu. Je skladnější. A hned to s řezáním úhlů bylo výrazně lepší.
Chtěl jsem tam i nějaký ten spoj. Asi to nutné není. Je to sokl a bude spojený s boxem na kolíčky a konfirmátory. Ale přece jenom, spoj je spoj. Vím, že by ve spoji dvou desek měl být víc než jeden kolík, aby se desky okolo sebe netočily. Ale sokl je z hranolků 3x3 a tam bych dva nedal. Nebo přesněji jsem mel strach je tam dát. Moc málo místa. I tak jsem o půl centimetru kolíky zkracoval. Takže rozkreslit, nový přípravek na vrtání. a do toho
Kolíčky jsem zkrátil a zkrácenou stranu zbrousil, aby tam nebyla ostrá hrana. Kápnout lepidlo, kolík potřít, řezaná hrana dovnitř a doklepnout.
Potřít lepidlem plochy, kápnout do druhé díry, potřít kolík, srazit a stáhnout.
Zabrousit, zatmelit, znovu přebrousit.
Momentálně je sokl natřený a schne. Stejně jako jsem přetřel i hrany na samotném boxu.
Minule jsem skončil na 1 307,- Kč
K tomu 2x hranolek 3x3 2m za 99,- Kč jeden
Tmel na dřevo Smrk, brousitelný 49,- Kč
Luxol Original bezbarvý 0,75l 169,-
1307+198+49+169 = 1723
Tedy zatím 1 723,- Kč. Ale mám spoustu luxolu, který rozhodně nespotřebuju. Menší balení ale neměli.
Až všechno zaschne, tak sokl přimontuju.