Příspěvekod Kendy » 06 bře 2017 11:03
No.. Je to vymyšlené tak, že box pozná, když ho budu otvírat. Pokud by v té chvíli bylo zapnuto hlavní osvětlení, tak ho vypne (a rozbliká diodku, která signalizuje otevření). Nechci, aby mi to svítilo do očí. Bez ohledu na to, jestli primární osvětlení bude svítit (a systém ho zhasne), nebo zrovna v té chvíli svítit nebude, tak po otevření rozsvítí sekundární osvětlení. Cca 60cm led pásek (6W na metr, teplá bílá), který hodlám zapustit do stěny boxu. Abych na kytky pěkně viděl. Přece je to jenom dost hluboké. Bílý ALu profil vhodný pro zapuštění už mám doma (hloubka 6mm), včetně mléčného difuzéru. Ten kousek pásku mi zbyl z 5m, které jsem dával někam jinam. Napájení ze zdroje 12V/1,25A v boxu. Počítal jsem to asi 4x. Měl by mít dost šťávy na to, aby to uživil. Led pásek, ventilátory, relé, čidla i samotnou řídící elektroniku. Koneckonců.. Kdyby mi to nevyšlo a špičkové odběry byly vyšší, než čekám, tak prostě dám silnější zdroj.
Detekce otevření mikrospínačem v hraně. Kdybych měl problém mikrospínač do hrany zapustit (což nemusí být triviální), tak mám v záloze řešení s ultrazvukovým čidlem detekce vzdálenosti. Vlastně by to fungovalo jako ultrazvuková závora. Na mikrokontroleru mi pořád ještě nějaké piny zbývají, takže by to tak šlo udělat. Ale radši bych to řešil tím mikrospínačem.