Sparkler
Re: Sparkler
Ahoj,
letos ji mám za oknem, ale plodů je málo. Sice nasazuje květy jak sjednaná, ale málo plodů. Na druhou stranu letos mělo dost lidí problémy s opadáním květů, takže to přímo nemusí být rostlinou. Také substrát nebyl nejkvalitnější. Pokud bys měl zájem, mohu zaslat semínka.
letos ji mám za oknem, ale plodů je málo. Sice nasazuje květy jak sjednaná, ale málo plodů. Na druhou stranu letos mělo dost lidí problémy s opadáním květů, takže to přímo nemusí být rostlinou. Také substrát nebyl nejkvalitnější. Pokud bys měl zájem, mohu zaslat semínka.
Ahoj, díky, objednal jsem už semínka ze seminka-chilli tak uvidíme. Zkusím je zasadit někdy koncem ledna a přes sezónu budou na balkóně. Hledám trochu pálivější menší chilli vhodné i do bytu, rád bych je po sezóně zkusil držet i přes zimu.
Super odrůda do květináče, s pěkným výnosem i přijatelnou pálivostí pro ostaní, vhodná i jako dárek v květináči.
Měl jsem vypěstovaných asi 15 rostlin a experimentoval.
Sadba semínka: první polovina února do kokonu do miniskleníku.
Po vyklíčení: nasadit na miniskleník zářivku, tak na 12-16 hodin denně.
V půlce března dát i s kokonem do sadbovacího květináče a do grow boxu, svícení opět cca 16hodin.
Já to dal do garáže, takže při svícení byla teplota cca 20-25stupnu, v noci 10-12, takže rostliny se rovnou otužovaly.
Nechat v grow boxu do výsadby max do 1/2 června.
Použil jsem hnojivo Chilli focus a houbu Symbivit a sazenice byly na konci května fakt top, to se ani koupit nedá.
1. NEsázet přímo do země, rostou moc kořeny a rostlina a málo plodí.
2. Nepoužívat květináč 10L a větší, to samé.
3. květináč 5L je minimum.
4. květináč 7L je optimum.
Měl jsem květináče ve skleníku a pak v půlce července jsem to vyházel ven, a pohoda.
Z 10 květináčů tak 2litry nasušeného sparklera. Zbylé květináče jsem rozdal jako velmi ceněné dárky.
Více méně se dá trhat a používat od 1/2 srpna do konce září, a mít čerstvě utržené plody.
Srovna ho neúspěšně sháním
Měl jsem vypěstovaných asi 15 rostlin a experimentoval.
Sadba semínka: první polovina února do kokonu do miniskleníku.
Po vyklíčení: nasadit na miniskleník zářivku, tak na 12-16 hodin denně.
V půlce března dát i s kokonem do sadbovacího květináče a do grow boxu, svícení opět cca 16hodin.
Já to dal do garáže, takže při svícení byla teplota cca 20-25stupnu, v noci 10-12, takže rostliny se rovnou otužovaly.
Nechat v grow boxu do výsadby max do 1/2 června.
Použil jsem hnojivo Chilli focus a houbu Symbivit a sazenice byly na konci května fakt top, to se ani koupit nedá.
1. NEsázet přímo do země, rostou moc kořeny a rostlina a málo plodí.
2. Nepoužívat květináč 10L a větší, to samé.
3. květináč 5L je minimum.
4. květináč 7L je optimum.
Měl jsem květináče ve skleníku a pak v půlce července jsem to vyházel ven, a pohoda.
Z 10 květináčů tak 2litry nasušeného sparklera. Zbylé květináče jsem rozdal jako velmi ceněné dárky.
Více méně se dá trhat a používat od 1/2 srpna do konce září, a mít čerstvě utržené plody.
Srovna ho neúspěšně sháním

Ahoj,
dneska mi přili semena, tak je zkusím a uvidím.
Jakého se mužu dočkat výsledku pokud jim nebudu svítit?
Pěstuji druhým rokem, loni jsem zasel asi 6-8 druhů pro začátečníky a sklizeň dost slušná, letos zkouším náročnější druhy. Loni jsem skoro nehnojil, letos jsem nakoupil hromady věcí, ale lampy bohužel nemám.
Díky
dneska mi přili semena, tak je zkusím a uvidím.
Jakého se mužu dočkat výsledku pokud jim nebudu svítit?
Pěstuji druhým rokem, loni jsem zasel asi 6-8 druhů pro začátečníky a sklizeň dost slušná, letos zkouším náročnější druhy. Loni jsem skoro nehnojil, letos jsem nakoupil hromady věcí, ale lampy bohužel nemám.
Díky

Dobrého výsledku. Budou se ti asi trošku vytahovat, protože budou mít málo světla. Na tvém místě bych s výsevem klidně ještě 2-3 týdny počkal. Dny se budou natahovat, bude víc světla.
Při přesazení je dáš do květináče trošku hlouběji a bude to v pořádku. Annumky rostou dobře.
Při přesazení je dáš do květináče trošku hlouběji a bude to v pořádku. Annumky rostou dobře.