bobarna

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
bobarňa
Stálý člen
Reputace: 958
Obrázky: 0

bobarna

Příspěvekod bobarňa » 23 led 2017 22:03

Zdravím komunitu "chilli heads" :tiphat:
Stejně jako předchozí, tak i já se krátce představím. Bydlím v rodinném domku s poměrně velkou zahradou v dědině na Orlickoústecku. V pěstování čehokoliv jsem úplný začátečník / vesnická naplavenina /. K pálivým poživatinám mám sklon už řadu let, takže mě až samotného překvapuje, že jsem se rozhodl poškádlit matku přírodu a vypěstovat nějaké ty chilli potvůrky až nyní. :chilli11: Myslím, že mě k tomu dovedl pravidelný přísun pálivých produktů z "World of Chilli", které mi přiváží dcera ze studií a "pálivé endorfiny" začaly působit. :hot:
Jako úplný začátečník, a na základě konzumace ohnivých produktů jsem zvolil méně pálivé odrůdy.
Tady předkládám jejich seznam:
Bishop´s Crown
Bolivian Rainbow
Cayenne Yellow
Filius Blue
Habanera Mustard
Hungarian Hot Wax
Jalapeno Hercules
Machu Picchu
Praire Fire
Rocota Manzano Red
Celkem 24 rostlin.
V plánu mám začátkem února zasadit do RW kostek ve vyhřívaném skleníku. Po vyklíčení /doufám , že s minimálními ztrátami/ přesadit do kelímků se substrátem Biobizz All Mix a na parapet /východní strana/ s přisvícením 2x36W zářivkami, a po zmrzlých šup do velkých květináčů a přesunou do foliovníku.Už teď se těším jak malé děcko jak mi rostlinky porostou a jaká bude úroda. :jalapeno:
Využiji mého představení hned k několika otázkám. :dunno:
1.Na základě zhlédnutí videa od "Chilližroutů" jsem zvolil k výsevu RW kostky. V galerii fóra ale vídám jen jiffy nebo substrát. Jsou tyto média vhodnější?
2.Do jedné RW kostky mám zasadit raději jen 1 semínko, nebo mohu i více?
3.Po 4-6 týdnech od přesazení do kelímků by jsem měl jak často hnojit / Chilli focus /
4. Dle Vaších zkušeností, budu muset rostlinky z kelímků přesazovat do větších květináčů / asi 1l /, než půjdou do definitivních ?
Předem Vám děkuji za odpovědi. :thanx:
Určitě by jsem chtěl přispívat fotkami do galerie, i když můj seznam rostlinek jen proti zkušeným pěstitelům poměrně chudý a málo pálivý.
Přeji všem hodně bohatou úrodu a "Keep chilling" :thumbup:

matoha
Stálý člen
Reputace: 564
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: bobarna

Příspěvekod matoha » 23 led 2017 22:32

vitaj a tak v skratke.v tých videách chilližroutov keď si pozeral pozorne tak tam rozoberali aj RW kocku v ktorej sa im stalo že vyklíčili dve semienka.
zbytočne tam budeš dávať po dve semienka keď to potom budeš chcieť rozoberať.výnimka je akurát keď ti nebudú vadiť dve rastlinky tesne vedľa seba a urobíš to tak naschvál.
chillifocus nemám skúsenosti ale mám skúsenosti s iným hnojivom a popálené rastlinky.zo začiatku im nedávaj plnú dávku podľa návodu ale zrieď to viac.s hnojivom radšej opatrne ako zastaviť rastlinky na mesiac až mesiac a pol kým sa znovu odrazia prípadne to už nerozchodia.
čo sa týka presádzania z kelímkov asi myslíš tie cca dvojdecové do väčších tak pokiaľ ich máš biele na svetle cez stenu kelímku vidíš či už je koreňmi prerastený a vtedy treba presadiť do väčšieho.a do akého veľkého či stačí pollitrový či až litrový tak to podľa času koľko zostáva do finálneho presadenia.keď napr len mesiac tak zbytočne budeš z dvoch deci dávať do litrového veď postačí aj pollitrový.
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

R-Ha
Stálý člen
Reputace: 230

Příspěvekod R-Ha » 23 led 2017 22:38

Vitaj
Rady nechám na skúsenejších ale za mňa
"Chudý a málo pálivý" zoznam nieje prekážka a každá paprička je vítaná

bobarňa
Stálý člen

Příspěvekod bobarňa » 23 led 2017 22:42

Moc děkuji za odpověď a rady. Až ošlehám receptory na obou koncích rúry, tak doufám v pálivosti přitvrdím.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9606
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 23 led 2017 22:43

Ahoj a vítej na forku.
Rockwol se nerozkladá, je po celou dobu a může bránit kořenům, osobne použivam rašelinové jiffy nebo kokosák rovnou.
Hnojit prvni mesic až dva v jiffech je zbytečné, lignohumat ano.
Přesazení je na tobe, já z jiffu nebo kokosáku davam neco do kvetníků rovnou neco ne, jak se mi chce.
Hnojím prirozene organicky, lignohumat, pak granulovany konsky nebo kravsky, pak slepiči a občas guano a vitality komplex.

bobarňa
Stálý člen

Příspěvekod bobarňa » 23 led 2017 22:48

Ještě jednou děkuji. Je to super, tak rychlé reakce jsem opravdu nečekal.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 24 led 2017 03:32

Buď zdráv, pokud máš ve skleníku dostatek místa Rw kostky bych vynechal a vyséval bych rovnou do kelímků... vyhneš se tak pracnému přesazování , potrhaným kořínkům a celkově urychlíš zakořenění rostlinky bez stagnace.Osobně mám velmi dobrou zkušenost s výsevním supresivním substrátem.Co se týče přihnojování začínám když má sazenice dvě patra pravých lístků ...velmi opatrně ...dobré je Hoštické tekuté hnojivo 5v1 trochu více ho naředím vodou než doporučuje výrobce a časem přidávám až se dostanu na doporučenou dávku . Interval mezi přihnojováním je cca deset dní.Dávej pozor na škůdce- larvy smutnic,mšice ,molice a jiná havěť.....V případě výskytu doporučuji postřik přípravkem Mospilan SP 20. :tiphat:

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 24 led 2017 07:42

Zdravím a vítej. S pálivostí si nedělej starosti, popravdě nováčkové kteří se hned vrhají na Morugu a Carolinu Reaper, jsou omluveni většinou jen mladickou nerozvážností. Není to o tom, je velká spousta zajímavých a krásných chilli, které Ti nevyrvou vnitřnosti.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Zpět na „Představte se v chilli fóru“