klíčení semen - dosažení stabilní teploty
klíčení semen - dosažení stabilní teploty
Zdravím všechny chilli maniaky .-) Hledal jsem v obsahu a nenašel jsem téma, které by odpovídalo problému, který mám. Pěstuju chilli už několik let a doposavaď jsem neměl problém s naklíčením, protože jsem bydlel v bytovce s ústředním topením, takže semínka měla vždycky stabilní teplotu. Teď jsem se ale přestěhoval a mám topení vlastní, které většinou přes den netopí. Máte nějakej tip co pořídit nebo vyrobit? Díky za rady
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: klíčení semen - dosažení stabilní teploty
Tě pic, krajním řešením je topítko do akvárka nebo výhřevná podložka pod terária.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Upřímně? Nic. Kolísání teplot sice způsobí, že budeš mít menší klíčivost, ale rostliny poté budou odolnější. 

Tohle jsem vyráběl minulý rok. Spokojenost veliká.polkiller píše:Zdravím všechny chilli maniaky .-) Hledal jsem v obsahu a nenašel jsem téma, které by odpovídalo problému, který mám. Pěstuju chilli už několik let a doposavaď jsem neměl problém s naklíčením, protože jsem bydlel v bytovce s ústředním topením, takže semínka měla vždycky stabilní teplotu. Teď jsem se ale přestěhoval a mám topení vlastní, které většinou přes den netopí. Máte nějakej tip co pořídit nebo vyrobit? Díky za rady
co-jsme-vypestovali-v-roce-2016-f125/ke ... t4271.html
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Já bych je tak nehýčkal, slabé odpadnou a vykličí jen silné kusy.
Rozhodně se dá klíčit i bez pařníků a dalších věcí. Ale s pařníkem (s regulovanou teplotou) klíčí rychleji. Během pár dní jich bude většina venku a co nevyklíčí do týdne můžeš nahradit další várkou. Když to budeš mít jenom někde u topení, tak budeš muset čekat podstatně déle.Tea Racer píše:Já bych je tak nehýčkal, slabé odpadnou a vykličí jen silné kusy.
o tom už jsem tyky přemýšlel, no zjistim o tom víc a uvidíme...díkyOMO píše:Tě pic, krajním řešením je topítko do akvárka nebo výhřevná podložka pod terária.
Kendy to vypadá vcelku slibně, loni jsem už neco podobnýho někde viděl. Topítko dokonce doma někde mám... tak to bude asi nejlepší volba, díky...Kendy píše:Tohle jsem vyráběl minulý rok. Spokojenost veliká.polkiller píše:Zdravím všechny chilli maniaky .-) Hledal jsem v obsahu a nenašel jsem téma, které by odpovídalo problému, který mám. Pěstuju chilli už několik let a doposavaď jsem neměl problém s naklíčením, protože jsem bydlel v bytovce s ústředním topením, takže semínka měla vždycky stabilní teplotu. Teď jsem se ale přestěhoval a mám topení vlastní, které většinou přes den netopí. Máte nějakej tip co pořídit nebo vyrobit? Díky za rady
co-jsme-vypestovali-v-roce-2016-f125/ke ... t4271.html