Historie divokých paprik
Re: Historie divokých paprik
Holu klobouk dolu za tuhle super práci, tohle ti musela zabrat velkou spoustu tvýhu času ale věřím, že toho nebudeš nikdy litovat ty kontakty které si navázal při investigaci a pátrání po kořenech divošek si myslím že jsou prostě k nezaplacení a jak se říká za informace se v dnešní době platí a to tvrdou měnou o to víc si cenním toho že jsi se o to podělil tak to veřejně.
Po dočtení článku mě hlavou okamžitě problesklo, že pokud si jsou Chinenses a Frutescenc tak příbuzní, bylo by fajn je zlusit nakřížit
jsem holt takovej Dr. Hybrid
ale když si vezmu že Frutescenc většinou plodí stovky plodů a Chinenses zase extra pálivé a chutné plody že by z těchto crossů mohli být zajímavý kousky. Jelikož ve světe chilli kterému ted vládnou nové hybridní odrůdy a všichni kříží mezi sebou v drtivé většině případů Chinenses x Chinenses občas x Annum mohla by variana Chinenses x Frutescenc přinést nebývalě zajímavé výsledky a novou krev do světa hybridů Prostě taková Trinidad Scorpion Moruga která by plodila stovky plodů jako třeba Zimbabwe bird to by byla šupa 
Po dočtení článku mě hlavou okamžitě problesklo, že pokud si jsou Chinenses a Frutescenc tak příbuzní, bylo by fajn je zlusit nakřížit

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Parádní článek ,výzkum je v začátcích.... držím palce !!
Taky mi to napadlo a nebylo by to špatné zkusit..lobo píše:

DíkyDr.Pedr píše:Parádní článek ,výzkum je v začátcích.... držím palce !!

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
tohle je prej kříženec frutescens-eximium, no kdo ví. http://chilipepperseeds.tictail.com/pro ... m-10-seeds
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Chtělo by to nějaký měřítko, přijde mi to hrozně velký .. Jinak určitě zajímavé, pokud to je pravé..OMO píše:tohle je prej kříženec frutescens-eximium, no kdo ví. http://chilipepperseeds.tictail.com/pro ... m-10-seeds

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
lobo píše:Holu klobouk dolu za tuhle super práci, tohle ti musela zabrat velkou spoustu tvýhu času ale věřím, že toho nebudeš nikdy litovat ty kontakty které si navázal při investigaci a pátrání po kořenech divošek si myslím že jsou prostě k nezaplacení a jak se říká za informace se v dnešní době platí a to tvrdou měnou o to víc si cenním toho že jsi se o to podělil tak to veřejně.
Po dočtení článku mě hlavou okamžitě problesklo, že pokud si jsou Chinenses a Frutescenc tak příbuzní, bylo by fajn je zlusit nakřížitjsem holt takovej Dr. Hybrid
ale když si vezmu že Frutescenc většinou plodí stovky plodů a Chinenses zase extra pálivé a chutné plody že by z těchto crossů mohli být zajímavý kousky. Jelikož ve světe chilli kterému ted vládnou nové hybridní odrůdy a všichni kříží mezi sebou v drtivé většině případů Chinenses x Chinenses občas x Annum mohla by variana Chinenses x Frutescenc přinést nebývalě zajímavé výsledky a novou krev do světa hybridů Prostě taková Trinidad Scorpion Moruga která by plodila stovky plodů jako třeba Zimbabwe bird to by byla šupa
Škoda že jsem v Oskarovo galerii nikde nenašel obrázek Nobirda. Sice mi poslal semínka ale netuším jak vypadá. Je dost pravděpodobné že to bude kříženec s chinnenses nebo s annumkou. Takže tímto vyzívám k prostudování toho Nobirda, snad nám Oskar sdělí víc.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´