Tea Racer píše:Doporučuji přejit z chemického (kristalon) na organický (sušený kravsky a slepiči, pripadne konsky, guano atd...). Myslím že hodne problémů zmizí.
Tohle platí jen z části. Kristalická hnojiva nejsou špatná, ono pojem chemický zní dosti děsivě, nekolik let jse mžil v domění že kristalická hnojiva rovná se zlo a chemie v tělě ale to není úplně pravda.
Ale abych se dostal k jádru věci, s kristalonem je potřeba umět zacházet, oni tam sice píší nějaké doporučené dávkování ale mám osvědčené že rostlinám bohatě stačí poloviční dávky než to co je uvedené na obale.
Dále to co popisuje Kolega výše, já osobně bych tipoval spíše na to přemokření, sám to uznal že to občas přelil. Jak známo chilli snese spíše dlouhodobé sucho než občasné přelití a tam bych to viděl jako kámen úrazu, nehledě na to, že do toho mohou vstupovat nějaké genetické predispozice k chorobám, přísun světla a další věci.
Samozřejmě takto se tu můžem dohadovat týdny, nejlepší by byla fotka, která by tohle stříleníé od boku hodně zjednodušila.
Na závěr chci říct jen to, že nejsem ani odpůrce organických hnojiv, já osobně používám, jak organická tak kristalická, podle čeho se rozhoduju ? jednoduše, některým kytkám chutnají hovínka a některým chemie.
Prostě je to alchymie, nejvíc to člověk dokáže vypozorovat když pěstuje více rostlin třeba kolem 100ky rostlin tam už se dají pozorovat i jisté formy nevím jak to nazvat jisté formy "chování" rostlin, které rostou ve větších grupách.
Možná jsem blázen ale věřím, že rostliny spolu nějak komunikují a že jsou jednoznačně společenské a lépe se jim daří když jich je více při sobě, ted nemyslím nahnácaný jedna na druhý ale prostě mají rádi společnost ale taky rádi soupeří o místo na Slunci, rádi bojují a tím jak bojují jsou větší silnější a více plodí.
No ale to už jsem zabředl