Todlencto taky neníž ani tak recepis, jako spíše popis řešení situace kdy se vámi starostlivě opečovávané kytky rozhodnou zpáchat harakiri a vám zbudou olámané torza a několik větví obsypaných nezralými papričkami... Konkrétně mi takhle skoroumřela Scotch bonnet a vzala s sebou i kus Red habanero....
...a k tomu vám ještě matka přinese tašku rajčat a nevíte co s nimi....
...takže taková trochu volná improvizace ne nepodobná tomu mému pokusu na barbecue majdu. Chtěl jsem to malinko jiné, ale nekomplikované. Takže:
1kg rajčat (odhadem...)
3/4 kg mrkve
10 - 15k zelených Scotch bonnet (prostě - přiměřeně)
5 stroužků česneku
3 lžíce rýžového octu
2 lžíce třtinového cukru ( - dle potřeby)
2 lžíce olivového oleje
3 lžičky mořské soli
3 - 4 lžičky nadrceného římského kmínu
1 lžička mleté skořice
Klik pro full size
- spařil jsem rajčata, oloupal a nakrájel na čtrtky. Mrkev na kostičky, 5 stroužků česneku na plátky, a vybral z chudáků nezralých chilli to co bylo aspoň trochu větší. Na troše olivového oleje osmahnul nasekané papričky a česek (jedy, zamoření atd., znáte to...)
Klik pro full size
- až jsem si řekl že stačilo tak prd tam rajčata a rozšťouchat je, přidal mrkev, sůl, cukr, koření. Není potřeba žádná voda - rajčata pustí šťávy až až. Pomalu vařeno cca. půl hodiny až je mrkev měká, pak jsem přidal rýžový ocet - primárně kvůli snížení Ph/vyšší trvanlivosti, ale i chuťově je to myslím OK.
Klik pro full size
Rozmixováno, krátce provařeno a šup s tím do lahviček:
Klik pro full size
Průvodní mnozí efektové jako minule, ale jsa opatrnější, tak bez větších škod. Vařeno o víkendu, dnes jsem zdegustoval - a jo, je to jak jsem cca. chtěl. Potvory Scotch bonnet pálí i nezralé celkem slušně, konzistence relativně OK (taková...kašovitější), chuť vyhovuje - jednu lahvičku hned uzmul švagr...
Luciferovo majda ze zelených chinesek
- Vasjis
- Stálý člen
- Příspěvky: 1333
- Registrován: 26 úno 2015 08:21
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
- Bydliště: České Budějovice
Re: Luciferovo majda ze zelených chinesek
Chystám se na ní z toho co nestihne dozrát pekelníku
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 305
- Registrován: 07 úno 2016 20:05
- Reputace: 208
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Luciferovo majda ze zelených chinesek
tak jsem s drobnými úpravami uvařil taky 35 ROF nakonec stačilo.. a většina ještě zelených. jediný co jsem neměl tak byl rýžový ocet. tak jsem dal jen šťávu z limety. skořici jsem vynechal jelikož ji nemohu ani cejtit a přesto je výsledek uspokojující... fakt super. líbí se mi barva. konsistence je trochu kašovitá a to jsem mixoval cca 5 minut.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 305
- Registrován: 07 úno 2016 20:05
- Reputace: 208
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Luciferovo majda ze zelených chinesek
doplnil bych že 35 ROF i zelených je celkem dost. na tuhle dávku by stačilo 20 ks, ale je to dle uvážení konzumenta co snese. Uvidíme jak se to rozleží. Doufám že omáčka ještě trochu zhoustne a bude to perfektní pasta do tortil, což mě přivádí k myšlence na nějakou fazolovou chilli pastu z čerstvých zelených fazolek.
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Luciferovo majda ze zelených chinesek
Jdu do ní o víkendu........mám hafo zelených plodů, nějak se to zpracovat musí. Přemýšlím i o tom, že koupím kilo kvalitních červených sladkých paprik, přidám něco svých zelených Palerm, a taky napůl zelený a zralý chilli a zkusím to zakvasit na srirachu poloGREEN uvidíme...................
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů