Minuly rok som urobil jednu vec... na trhu na Mileticke (najznamejsi trh v Bratislave) som si kupil za 1 EUR chilli papricky. Doma isli spolu s cesnakom, solou, trochou octu a olivovym olejom do mixera a vysledok bol viaz nez uspokojivy. Produkt stipe jak prasa a laik to moze jest len v malych mnozstvach, pripadne rozriedene (vyborny dressing je po pridani do kyslej smotany). Nedavno som zistil, ze som v principe urobil pastu sambal oelek, akurat nevarenu.
Tento rok som spolu s plantami rajcin kupil len tak mimochodom jednu sadenicu noname chilli. Isla na terasu, plody maju cca 5x1 cm, idu zo zelenej do cervenej, palia tak akurat a vyzeraju velmi dekoracne.
To ma priviedlo k zaujmu o chilli. Medzicasom mam uz koncept, co zasadim buduci rok a velmi sa na to tesim, odhadujem to na 7 odrod.
Okrem toho sa snazim z odrezkov zakorenit co som dostal darom - par vetviciek Carolina reaper a Jolokia Yellow. Uvidime. Vysledky su zatial skor negativne. Ale ucim sa. A realisticky - neviem ci som naozaj fanda paprik nad 1M SHU. Mozno aj nie ;-)
Vdaka tomuto serveru mam kopec informacii a podpory. Uzasne miesto.
Martin