tento rok som prvy krat skusal vypestovat nejake chilli papricky, ale bohuzial ani jedna mi neprezila. Som z toho pomerne sklamany a chcel som sa opytat, co podla vas robim zle?
Prva seria chilli papriciek mi splesnivela, pretoze som ju prelieval a asi z 12 kusov mi prezili len styri. Casom zomreli aj tie styri. Sposob, akym zomreli, ma ale udivuje - vyzeralo to, ako keby rastlina spachala samovrazdu

Neviete, cim to moze byt? Znamena to, ze som rastlinu polieval malo? Alebo to moze byt prehnojenim? Dal som len jednu davku hnojiva, vyrazne mensiu nez pisali na krabici, asi 2 tyzdne po presadeni do novej pody.
Ked mi zomrela tato prva seria, skusil som to znovu. Uz som vedel, ze nemam papricky tak prelievat, takze nesplesniveli. Podarilo sa mi ich vypestovat az do presadenia, ale bohuzial, po nejakom mesiaci zomreli aj tie. Vyzeralo to ale uplne inak - rastlinke akoby roztrhlo stonku. Mam pocit, ci to nemoze byt tiez tym, ze som ju prelieval (trochu to vyzera, akoby ju privela vody roztrhlo), ale asi to moze byt aj nejaka biologicka nakaza. Rozhodne ta rastlinka nevyzera zdravo. Toto iste sa stalo vsetkym paprikam (2 som mal v jednom kvetinaci a jednu v druhom kvetinaci solo). Tu posielam obrazky:

Bohuzial, jedine chilli, ktore mi tento rok prezilo az do plodov, boli sadenicky z Bauhausu, ktore som si kupil, ked uz som vedel, ze z tych mojich nic nebude

Za akukolvek pomoc moc dakujem

Sam
Poznamky k pestovaniu: vysadzal som do jiffy tabliet tu z eshopu,
podu mam :

a hnojivo:

Papricky sa snazim pestovat v Prahe na balkone smerom do vnitrobloku, kde je aut a smogu z nich vyrazne menej, Slnka je tam urcite dost.