Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Kendy » 16 srp 2016 09:54

wlasta1 píše:el oro da equador taky docela zabere dost místa jak se tak dívám... :-)
Terasa parádní...
Z baccatum mám dvě ajiny a to ekvádorské zlato. Ty ajiny mají snahu se víc rozkládat do stran a méně rostou do vrchu. Ale je to možná tím, že je musím z jedné strany strašně vyvazovat, protože okolo nich potřebuju chodit.

Kdybych pro ně měl dost místa a tím vyvazováním je netrápil, tak IMHO dorostou zhruba stejně jako to zlato.

A děkuji za pochvalu :-)

TheNaftymen
Stálý člen
Reputace: 17

Příspěvekod TheNaftymen » 16 srp 2016 10:00

Chlape kolik místa Ti zabere to Ekvádorský zlato? Mam ho v průměru 130cm a na ty obří rozměry není nijak plodná. Co chuť? Je tak skvělá jak píší na seminka-chilli.cz? :)

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 16 srp 2016 10:22

TheNaftymen píše:Chlape kolik místa Ti zabere to Ekvádorský zlato? Mam ho v průměru 130cm a na ty obří rozměry není nijak plodná. Co chuť? Je tak skvělá jak píší na seminka-chilli.cz? :)
Tak jsem ho byl přeměřit.

Má na výšku 150cm (včetně květináče) a na šířku cca 110-120cm.

Plodí šíleně. Těch plodů jsou tam opravdu mraky. Ten detail na fotce je malý kousek koruny někde nahoře. Ale plody jsou v celém objemu kytky.

Chuť je ovocná, sladká. Je to dobré, ale jestli je to "skvělé", tak to těžko říct. Každému chutná něco jiného. Všechny baccatum chutnají ovocně a dost "nepaprikově". Záleží, jak to komu sedne.

TheNaftymen
Stálý člen
Reputace: 17

Příspěvekod TheNaftymen » 16 srp 2016 10:48

Díik moc :) To moje má na výšku cca metr a takhle šílenou korunu, baccatum jsem nikdy nejedl, tak jsem zvědav. Každopádně díky moc za reakci :)

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 21 srp 2016 11:03

Jedna fotečka ze včerejšího snažení

33818

Jala řezy v kořeněném nálevu. Směs jalapeňos (telica, chichimeca, numex pinata), přidal jsem tak půlku jedné Long Slim Cayenne, nebo RoF, pro zvýšení palu.

Recept
http://www.seminka-chilli.cz/chilli-rec ... -papricky/

A k tomu Chilli Mix Hot Sauce

Recept
recepty-na-domaci-chilli-omacky-chilli- ... c3289.html

V receptu jsem nahradil všechno sušené čerstvým. Chilli papričky jsem použil smes Long slim Cayenne a RoF. Přidal jsem pro chuť i Aji pinapple a Lemon drop a pár el Oro da Equador. Všechny baccatum jsem pro jistotu zbavil semínek. alespoň u těch ajin chutnají hnusně.

K tomu podle receptu kilo rajčat, čtvrt kila sladkých paprik a další věci.

Trošku jsem měl problém, jak určit, kolik bylinek. V receptu se používá sušená bazalka a petrželka. Špetka od každého. Tak jsem přidal menší hrst čerstvých. Snad to bude akorát.

Ochutnal jsem hned po uvaření. Nebylot o špatné. Dost ostré. Manželka olízla lžičku. Říkala pak něco o blbcích a kladla mi nesmyslné otázky. Jako třeba co s tím chci dělat.

Uvidíme. Jsme zvědavý, jak to bude chutnat, až se to víc rozleží. Už teď je to docela slušné. Nechám to týden dva a znovu ochutnám.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9575
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 21 srp 2016 11:20

Parádní, já také dávám pokud možno čerstvé a dávkování "přiměřeně". :-) Moje polovička snese hodně, takže s tím nemáme problém. Dneska jdu dělat z Jamajky Yellow, tak to nejak dopadne.

Uram
Nový člen
Reputace: 2

Příspěvekod Uram » 21 srp 2016 15:08

Omacku jsem delal taky zacatkem leta - merunkovou.Chut dobra,akorat sklenka po nejake dobe od otevreni chytne plisen,nevim proc.Premyslim,ze to priste zkusim sterilizovat

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 21 srp 2016 15:12

Uram píše:Omacku jsem delal taky zacatkem leta - merunkovou.Chut dobra,akorat sklenka po nejake dobe od otevreni chytne plisen,nevim proc.Premyslim,ze to priste zkusim sterilizovat
Jestli je to až po otevření, tak ti samotná sterilizace nepomůže. Ta chrání obsah po dobu, kdy je sklenice zavřená.

Když se to po otevření rychle kazí, tak je to záležitost samotného receptu. Nejsou v něm konzervanty. Nebo je jich málo. Zkus něco, v čem je hodně octa, soli, česneku. To určitě vydrží dlouho i po otevření.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“