Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Strato3
Stálý člen
Reputace: 73
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Strato3 » 08 srp 2016 16:32

Takže tady se už zavařuje a já mám pořád všechno zelený. Já se snad nedočkám. :(

Už i manželka sklízí rajčata po kilech a rejpe, co na té zelené barvě vidím a proč si také nepořídím něco červeného, nebo alespoň žlutého.

Čert aby to (ji) vzal.

Hezké S3

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 08 srp 2016 17:52

Strato3 píše:Takže tady se už zavařuje a já mám pořád všechno zelený. Já se snad nedočkám. :(
Už i manželka sklízí rajčata po kilech a rejpe, co na té zelené barvě vidím a proč si také nepořídím něco červeného, nebo alespoň žlutého.
:-) Dívej se na to pozitivně. Máš manželku se smyslem pro humor. To se taky cení ;-)

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9575
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 08 srp 2016 22:38

Já také jen první vlaštovky, tady je chladněji tak to není žádná diskotéka, ale to chce čas a počas. :-)

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 09 srp 2016 11:58

Vzhledem k tomu, že jsem musel použít mospilan na mšice, tak jsem obral plody.

Thai Red. Přijdou usušit.
33389

Směs různých jala, Rodeo, Ajiny, nějaké Pepperoncino, El Oro da Equador. Hlavně na jídlo. Až budu mít víc jala, tak z nich budou další zavařené řezy.
33390

Směs Ring of Fire a Long Slim Cayenne. Něco k jídlu. Vzhledem k tomu, že je jich dost, tak z části hodlám spáchat nějakou dobrou zeleninovou omáčku.
33388

Jahodove_pyre
Stálý člen
Reputace: 229

Příspěvekod Jahodove_pyre » 09 srp 2016 12:59

WOW! Právě jsem se přistihl jak zírám s otevřenou hubou na tvoji džungli! To je veliká krása a kus skvělé práce!
Dost mě baví tvůj výběr rostlinstva - pro ten tedy pochopení mám!
Jinak jsem zvědav, jak ti dojedou AJIny - na ty , na bulharské mrkve a na peperonciny se chystám příští rok.
Always hard way

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 09 srp 2016 13:22

Pepperoncina mám italská. Jsou to moji oblíbenci. Pal nijak vysoký, ale paprika dobrá. Krásně křupavá, taková svěží chuť. Přikusuje je ke kdečemu. Dobrý výnos, relativně velká kytka (mám je v 15 litrovém květináči).

Ajiny dobrá chuť (mám Lemon drop a pinapple), takový rozumný pal. Hnusná semínka. Je potřeba je před konzumací odstranit. Obrovské stromy. Věděl jsem, že budou zabírat spoustu místa, ale je to ještě horší, než jsem si uměl představit. Fakt je potřeba si nechat velké rozestupy. Seberou tolik místa, jako dvě "normální" kytky.

Ale ty bulhraské mrkve mě trošku zklamaly. Nevím, jestli si je příští rok nechám. Chuť dobrá.. roste to taky docela dobře, ale fakt mají strašně tuhou slupku. Blbě se to krájí, blbě se to jí. možná, kdyby se nechaly trošku přezrát, bylo by to lepší. Nakrájel jsem je a přidal do sklenic spolu s jala řezy. V nálevu určitě změknou a budou dobré.

Pro mě je objev této sezóny Ring of Fire. Velká spokojenost. Krásně roste a plodí. Pal tak akorát, jak k jídlu, tak k vaření. Je to dost ostré i na to, aby se daly sušit, nebo z nich vařit nějaká ostrá omáčka. Samozřejmě do omáčky jich musíš dát trošku víc.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 16 srp 2016 09:39

Po pár studených a zamračených dnech, kdy se plodům vůbec nechtělo dozrávat a kytky sotva rostly se oteplilo a je vidět progres. Všechny zralé plody jsem obral před týdnem, protože jsem potřeboval použít mospilan.

Chtěl jsem udělat větší fotodokumentaci, jak to bývá, hnedle po startu došly baterky ve foťáku a nikdo nekoupil náhradní. Podle manželky jsem ten někdo měl být já a ta má vždycky pravdu. Takže dnes jen pár fotek a pokračování až koupím baterky.

Takhle mi to doma roste
33668

Thai Red. dozrávají pěkně. Ale druhé úrody se asi nedočkám.
33669

Letošní pepperoncina. Tedy to co na nich ještě zůstalo.
33666

Jala a bulharská mrkev. Hodně se rozrůstají a nasazují na druhou úrodu. Poměrně dost nových plodů, hodně květů.
33665
33662

Rodeo F3. spousta plodů schovaných v listí. Dost vyvazuju. Větve jsou velké a těžké. mám strach z vylomení.
33667

A el oro da equador. Plodů mraky, ale dozrávají jenom pomalu. Zatím tak 4-5 týdně. Doufám, že se to zrychlí.
33663
33664

wlasta1
Stálý člen
Reputace: 266

Příspěvekod wlasta1 » 16 srp 2016 09:47

el oro da equador taky docela zabere dost místa jak se tak dívám... :-)
Terasa parádní...

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“