Hezké!!!
Strato3
Obávám se že s touhle rostlinkou toho už moc neuděláš. Mluvím z vlastní zkušenosti, tyhle rostliny jsou prostě pěstovaný s tím, aby už jako malinký nasadily množství plodů, ty dozrají a nazdar. Prostě jednorázovka. Měl jsem jich v letech minulých několik a snad jednou se mi povedlo to ,co ty píšeš že s ní zamýšlíš. Ale když si nasušíš semínka, napřesrok Ti vyroste normálně a bude plodit celou sezonu, taky u ní uvidíš to co chilli dělají že mají květy a plody v různé zralosti najednou.Tohle jsou rostliny z loňska pěstoval jsem jak píšu výše.....JurassicChilli píše:Toto je najnovší prírastok do mojej zbierky papričiek. Bol som v piatok v Tescu. Mali tam asi zo 6 rastliniek chilli. 5 z nich mali červené plody. Trochu mi pripomínali Salsu, alebo Acapulco, tak som ich nebral, pretože Acapuliek mám dosť. Mali tam ale aj jednu najmenšiu so žltými plodmi v zúboženom stave a krčiacu sa v kúte v chabom Tesco osvetlení, tak som zacítil potrebu ju zachrániť a dopriať jej ešte aspoň v druhej polovici sezóny prežiť krásny život na čerstvom vzduchu a slniečku. Nikde na kelímku nebola uvedená odroda, takže ak ju poznáte, budem rád ak mi ju pomôžete identifikovať. Viem o nej len to, že je to druh Capsicum annuum. Ja som si papričku zatiaľ pracovne nazval "Limoncino", pretože mi krásnou, žiarivo žltou farbou a tak trochu aj tvarom pripomína malé citróny. Zrovna sa rozhodujem, že jej tie plody asi otrhám a presadím ju do väčšieho kvetináča, aby jej začali pučať nové, zdravé lístky, pretože ako vidíte na fotke súčasné listy má v katastrofálnom stave. V Tescu sa s ňou proste nemaznali.
Tak zatiaľ to vyzerá biedne. Rastlinu som polial, ale listy odumierajú ďalej, takže asi bude čoskoro po nej. Ak to aj napokon neprežije, tak nevadí. Páčia sa mi hlavne tie plody a bude z nich dostatok semien na výsadbu nových rastlín. Žlté plody "Limoncina" budú s fialovými Acapulcami na budúci rok tvoriť krásny kontrast.Erben61 píše:Obávám se že s touhle rostlinkou toho už moc neuděláš.
To znám taky, v neděli na skok do tesca, polovička se zastavila u bylinek a už jsem ji cpal do košíku. Nevím co to je, ale vypadá pěkně, chuť super a pal příjemnýJurassicChilli píše:Toto je najnovší prírastok do mojej zbierky papričiek. Bol som v piatok v Tescu.
......
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host