Jediné co jsem matně tušil, že se semínka shánějí kolem vánoc a že to roste z hlíny

Letos v květnu jsem začal ochutnávat co se v běžných hypermarketech dá koupit a nakonec, vzhledem k pokročilé době nakoupil pár sazeniček a zkusil si to. Je s nimi minimum práce, lehká zálivka, pokec. Už měly hromadu květů i malých plodů a teď už i ochutnávám zralé plody.
A tak jsem začal plánovat sezonu 2017.
Tohle téma zakládám abych si urovnal myšlenky a nechal se inspirovat.
Pěstovat můžu na balkoně, orientovaném J-JZ, má neprůsvitné (betonové) zábradlí a dá se zastínit markýzou. Dokud nebudou moct být venku udělá mi žena místo na parapetech.
Nejdříve potřebuju zjistit, kolik se mi jich na balkon vejde a podle toho shanět semínka. To se nejspíš odvíjí od druhu?
-na přímé křoupání asi nějakou Jalapeno?
-chtěl bych něco zavařovat, něco většího rohy a pod
-něco na sušení a mletí
- jeden nebo dva keříky "něčeho silnějšího" a chutného, stačí pod milion
jinak křupavé věci do 30tis mi dělají vyloženě radost celé, do cca 100tis někdy radši bez semínek a habanero a scotch bonnet jsem raději vykuchal rovnou (vše marketovky)

