Problémy s listy chilli paprik

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Problémy s listy chilli paprik

Příspěvekod Kendy » 12 črc 2016 15:46

pitrony píše:A co stím, perly jsem vyhodil, na zbylích kytkách je to taky, ale ješte se to na neprojevilo . Chemii? Kytky maj plno květů a sem tam pár plodů, ta by asi nebyla dobrá. Tak sprcha a postřik z máty a tymiánu co jsem se dočetl?
Hlavně že jsem poctivě přepejkal zeminu....
Na svilušku funguje Vertimec (osobně jsem už měl tu čest). Našel jsem i Agro Sviluška Stop, který bych možná taky zkusil.

Chemie se vůbec neboj. Sviluška je velmi nebezpečná, rychle se rozmnožuje a hodně škodí. Nějaké sprchování ti nepomůže. Bez chemie si skončil. I když to kytky přežijí (při použití chemie), tak je to hodně zpomalí v růstu. Ochranná lhůta je mnohonásobně kratší, než se dostaneš k plodům.

Začni s tím Vertimecem. Nařeď ho na použití pro třásněnky. Je to trošku silnější, než pro svilušky a třásněnky často chodí se sviluškami.

Ale máš je opravdu hodně napadené. Je možné, že to nerozchodí ani s účinným postřikem. Nechal jsi to zajít moc daleko.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 12 črc 2016 15:49

Klemy píše:Zdravím, netuší někdo, v čem by mohl být problém?
Díky
https://drive.google.com/open?id=1FV4UT ... 1zgQc9x9tQ
Obecně nedostatek stopových prvků, nebo i dusíku. Jestli nehnojíš, tak trošku přihnoj. Pokud hnojíš a dusíku má dost, tak zkus Wuxal calcium na list.

Pokud to máš ale jenom na pár listech, tak se na to můžeš vykašlat. Není nic neobvyklého když kytka nějaké listy nechá zežloutnout a shodí je.

Klemy
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Klemy » 12 črc 2016 20:10

Hnojím jednou týdně hoštickým hnojivem na papriky a rajčata. Jako substrát je od CS Agro na rajčata a papriky, plus přimíchán perlit. Je to na vícero listech, začali hodně opadávat a i květy hodně opadávají. Foto celé rostliny dám zítra.

Klemy
Nový člen

Příspěvekod Klemy » 13 črc 2016 08:35

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 13 črc 2016 10:16

Klemy píše:Vkládám foto celé rostliny
Žloutne to docela dost. Je potřeba něco změnit.

Jak velké jsou ty kyblíky? Mají dole vyvrtané díry?

Klemy
Nový člen

Příspěvekod Klemy » 13 črc 2016 11:38

Kyblíky mají 7 litrů, dole díry jsou, přebytečná voda odtéká

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 13 črc 2016 11:49

Kytky jsou docela velké, mají plody.. Ty květináče jsou "relativně" (na tu velikost rostlin) malé.

Normálně bych řekl, že mají prostě málo živin a kořenový systém nedokáže dodat dost jak pro kytku, tak pro plody. A jako první to odnesou spodní velké listy. A doporučil bych ti přihnojit, případně přesadit do většího.

To přihnojení by IMHO mělo stačit. Nicméně píšeš, že pravidelně hnojíš. Zkus napsat ještě jednou, čímže to přesně, jak to ředíš a kolik jim toho týdně vlastně naleješ.

Klemy
Nový člen

Příspěvekod Klemy » 13 črc 2016 13:44

Jak jsem již psal, hnojím Hoštickým hnojivem na papriky a rajčata, víčko na 3 litry, podle návodu. Zalévám před hnojením lehce vodou, potom hnojivo. Velikost mě samotného překvapila. Můžu zkusit pohnojit i na list, kdyby to něčemu pomohlo. Takto dopadly všechny co mám (Lemon Drop, Christmas Bell, Black Prince a Trinidad Srorpion Moruga). Vodou zalévám, až to je na povrchu proshclé.

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“