Teoreticky:
Pravděpodobně: Málo dusíku, moc dusíku, moc vody.
Méně pravděpodobně: Málo stopových prvků.
Pravděpodobnost určená tím, že problém je hlavně se starými listy na spodku rostliny. Nedostatek stopových prvků se častěji projevuje po celé rostlině, nebo na mladých listech (podle toho co chybí).
Hnojíš podle návodu. Sám Hoštické tekuté s guanem používám. Dvě víčka na 6 litrů je v návodu. Hnojení po 7-10 dnech v první fázi sezóny, v druhé myslím po 14 dnech.
Vzhledem k velikosti rostliny to nevypadá, že by měla málo dusíku. Má ho moc, nebo moc vody.
Zkus tu zálivku omezit. Ty kýble jsou dost vysoké. Zkus příště trošku prohrábnout dolů. Nahoře to může vypadat suše, ale vody v substrátu může být ještě dost. Navíc občas bývá problém s dírama vyvrtanýma do kýblů. Můžeš tam mít moc vlhko.
Zkusil bych omezit zálivku a přestal na chvíli hnojit. Dej místo toho lignohumát, jestli ho máš. Uvidíš, jak se to bude vyvýjet. Ty listy se už pravděpodobně nespraví, ale zkus pohlídat, jestli se to šíří dál.
Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Díky, zkusím omezit zálivku a hnojení. Vody jsem jim dopřával dost, takže by to tím mohlo být.
blbě se to hledá 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9606
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
ANo, je dokonale maskovaná, já si dával čajíček na balkone, kochal jsem se vyhledem na ty naše hory a jezero, pripravoval se na jízdu na kole. Nejednou koukam, ten list se hýbe! A bylo to jasny. Potvora jedna! Pak jsem nasel asi potomka malinkatýho taky. A kupodivu a nekolik pavouků skáčů (johana).
Asi 5 mšic celkově. Tak nevím zdali ti pavouci žerou ty mšice nebo jak to je.
Asi 5 mšic celkově. Tak nevím zdali ti pavouci žerou ty mšice nebo jak to je.

-
- Stálý člen
- Reputace: 35
Pekny den zelam,
nie som si isty, ci a ako riesit moj problem. Tu detailne foto: https://dl.dropboxusercontent.com/u/989 ... C_7510.jpg
Zaroven mam podozrenie na par dier v listoch (najprv som myslel, ci to nie je dosledok stahovania v aute a nasledne mechanicke poskodenie). Zaujimave je, ze to nie je obzrate od okraja. Listy inak krasne, bezproblemove. Ziadne opadavanie ani ziadne dalsie problemy.
nie som si isty, ci a ako riesit moj problem. Tu detailne foto: https://dl.dropboxusercontent.com/u/989 ... C_7510.jpg
Zaroven mam podozrenie na par dier v listoch (najprv som myslel, ci to nie je dosledok stahovania v aute a nasledne mechanicke poskodenie). Zaujimave je, ze to nie je obzrate od okraja. Listy inak krasne, bezproblemove. Ziadne opadavanie ani ziadne dalsie problemy.
-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
Na prvni pohled tam mas zviratka,doporucuju postrik mospilanem 

pan_klobouk
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3125
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem Amíky jak běhají s UV lamou (černým světlem) v noci a hledají tyto šmejdy. Odhalí to každou havěť. Úplná CSI

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce