Fóliák šumava

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9615
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Fóliák šumava

Příspěvekod Tea Racer » 29 kvě 2016 12:00

No mě to bylo divny, psal jsi hned pod můj post, tak jsem reagoval. Na jiných forech je zakázaná citace na poslední post (což je logické) tak to bylo neurčité, ale info o stavu silnic není nikdy od věci :D

Vasjis
Stálý člen
Reputace: 490

Příspěvekod Vasjis » 29 kvě 2016 20:46

Novinky budou ale domu jedu az za 14 dni :( mozna se ale urvu a pojedu na otacku v nedeli aleto je asi tak na 60%

Vasjis
Stálý člen

Příspěvekod Vasjis » 02 čer 2016 16:16

Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit :(

goodspeed79
Stálý člen
Reputace: 11

Příspěvekod goodspeed79 » 04 čer 2016 10:02

Ahoj.. resil jsem stejný problém, při pohledu na okolí kmínku a otvorů okolo paprik i rajčat půda vypadala vlhka ale hned pod textilií všude sucho. Tenhle stav trval první tři týdny ve foliovniku, reseni bylo velmi razantně zvednout zálivku minuly víkend od patku do neděle jsem zaléval každé ráno i večer a stav se výrazněji zlepšil zvyšte na zálivka byla přes týden už ne v takovém množství ale papriky žačky fakt letět do výuky, takže nakonec tahle sušší doba byla dobra pro lepší prokořenění ..

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 04 čer 2016 10:43

Vasjis píše:Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit :(
No já tam netkanou textilii nemám a zalévám zatím jednou týdně a bohatě to stačí i když já je mám eště k tomu v kýblích tak tam se to drží eště lepší ta vlhkost ale zatím není tak vedro a přece jen ve foliovníku je i vysoká vzdušná vlhkost takež rostliny přijímají vodu i přes listy. Dobré je také zarýt prsty hlouběji do půdy, nebo tam strčit nějakou tyčku na které je vidět jestli je to vlhký aspon dole. Jako když kontroluješ při pečení bábovku. Protože i když to může být na hoře suché tak dole je třeba vlhkosti víc než dost. A v neposlední řadě je dobrý indikátor celkový vzhled rostliny. Pokud nesvěšuje listy tak má vody dost ael to znáš :tiphat:

Vasjis
Stálý člen

Příspěvekod Vasjis » 04 čer 2016 11:09

lobo píše:
Vasjis píše:Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit :(
No já tam netkanou textilii nemám a zalévám zatím jednou týdně a bohatě to stačí i když já je mám eště k tomu v kýblích tak tam se to drží eště lepší ta vlhkost ale zatím není tak vedro a přece jen ve foliovníku je i vysoká vzdušná vlhkost takež rostliny přijímají vodu i přes listy. Dobré je také zarýt prsty hlouběji do půdy, nebo tam strčit nějakou tyčku na které je vidět jestli je to vlhký aspon dole. Jako když kontroluješ při pečení bábovku. Protože i když to může být na hoře suché tak dole je třeba vlhkosti víc než dost. A v neposlední řadě je dobrý indikátor celkový vzhled rostliny. Pokud nesvěšuje listy tak má vody dost ael to znáš :tiphat:
Tak nejak jsem se to snazil mamce vysvetlit no. Ani si na sebe zvyknou snad ;) pristi tyden jedu domu tak bude nejaky vetsi report

Vasjis
Stálý člen

Příspěvekod Vasjis » 13 čer 2016 17:24

Ahoj tak jsem byl doma kouknout na foliák a byl jsem dost v šoku papričky žlutý a pořád stejně veliky prostě se za měsíc ani nehly :(
fotek mám jen pár portože jsem si pak rozříz ruku a jel jsem na šití tak jsem to ani nestich :( moc mi to radost nedělá no doufám že zatím jinak budou mít naši asi kupu rajčat a okurek :rn:

31316

31315

31314

31313

31312

Kdyby vás napadlo co s tím tak sem s tím :) jenak jsem fakt zpruzenej z toho plán je nechat vyschnout do svěšení listů zkusit víc větrat a pak pomalu se zálivkou a snad se proberou

rak102
Stálý člen
Reputace: 178

Příspěvekod rak102 » 13 čer 2016 17:42

Tem parickam neco evidentne chyby.Tohle na preliti nebo slabe zaliti nevypada.Ono ve volnej pude se da dost tezko prelit.Kamarad ma sklenik s chilli,kazdej druhej den tam pali hadici vody a vody a ja kdyz videl ty jeho letosni monstra co mu tam rostou tak mne spadla huba az na zem.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“