Fóliák šumava
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9615
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fóliák šumava
No mě to bylo divny, psal jsi hned pod můj post, tak jsem reagoval. Na jiných forech je zakázaná citace na poslední post (což je logické) tak to bylo neurčité, ale info o stavu silnic není nikdy od věci 

- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Novinky budou ale domu jedu az za 14 dni
mozna se ale urvu a pojedu na otacku v nedeli aleto je asi tak na 60%

- Vasjis
- Stálý člen
Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit 

-
- Stálý člen
- Reputace: 11
Ahoj.. resil jsem stejný problém, při pohledu na okolí kmínku a otvorů okolo paprik i rajčat půda vypadala vlhka ale hned pod textilií všude sucho. Tenhle stav trval první tři týdny ve foliovniku, reseni bylo velmi razantně zvednout zálivku minuly víkend od patku do neděle jsem zaléval každé ráno i večer a stav se výrazněji zlepšil zvyšte na zálivka byla přes týden už ne v takovém množství ale papriky žačky fakt letět do výuky, takže nakonec tahle sušší doba byla dobra pro lepší prokořenění ..
No já tam netkanou textilii nemám a zalévám zatím jednou týdně a bohatě to stačí i když já je mám eště k tomu v kýblích tak tam se to drží eště lepší ta vlhkost ale zatím není tak vedro a přece jen ve foliovníku je i vysoká vzdušná vlhkost takež rostliny přijímají vodu i přes listy. Dobré je také zarýt prsty hlouběji do půdy, nebo tam strčit nějakou tyčku na které je vidět jestli je to vlhký aspon dole. Jako když kontroluješ při pečení bábovku. Protože i když to může být na hoře suché tak dole je třeba vlhkosti víc než dost. A v neposlední řadě je dobrý indikátor celkový vzhled rostliny. Pokud nesvěšuje listy tak má vody dost ael to znášVasjis píše:Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit

- Vasjis
- Stálý člen
Tak nejak jsem se to snazil mamce vysvetlit no. Ani si na sebe zvyknou snadlobo píše:No já tam netkanou textilii nemám a zalévám zatím jednou týdně a bohatě to stačí i když já je mám eště k tomu v kýblích tak tam se to drží eště lepší ta vlhkost ale zatím není tak vedro a přece jen ve foliovníku je i vysoká vzdušná vlhkost takež rostliny přijímají vodu i přes listy. Dobré je také zarýt prsty hlouběji do půdy, nebo tam strčit nějakou tyčku na které je vidět jestli je to vlhký aspon dole. Jako když kontroluješ při pečení bábovku. Protože i když to může být na hoře suché tak dole je třeba vlhkosti víc než dost. A v neposlední řadě je dobrý indikátor celkový vzhled rostliny. Pokud nesvěšuje listy tak má vody dost ael to znášVasjis píše:Ahoj hoši mám dotaz jako moc zaléváte ve folíacích vy mamka prý když zvedne folii tak je sucho a jen kolem kytky cca 10 cm mokro podle mně by to mohlo stačit ale radši se zeptám zkušenějších přeci jen u toho nejsem a neumím si to moc představit

- Vasjis
- Stálý člen
Ahoj tak jsem byl doma kouknout na foliák a byl jsem dost v šoku papričky žlutý a pořád stejně veliky prostě se za měsíc ani nehly 
fotek mám jen pár portože jsem si pak rozříz ruku a jel jsem na šití tak jsem to ani nestich
moc mi to radost nedělá no doufám že zatím jinak budou mít naši asi kupu rajčat a okurek

Kdyby vás napadlo co s tím tak sem s tím
jenak jsem fakt zpruzenej z toho plán je nechat vyschnout do svěšení listů zkusit víc větrat a pak pomalu se zálivkou a snad se proberou

fotek mám jen pár portože jsem si pak rozříz ruku a jel jsem na šití tak jsem to ani nestich

Kdyby vás napadlo co s tím tak sem s tím

-
- Stálý člen
- Reputace: 178
Tem parickam neco evidentne chyby.Tohle na preliti nebo slabe zaliti nevypada.Ono ve volnej pude se da dost tezko prelit.Kamarad ma sklenik s chilli,kazdej druhej den tam pali hadici vody a vody a ja kdyz videl ty jeho letosni monstra co mu tam rostou tak mne spadla huba az na zem.