Kendyho Terasa
Re: Kendyho Terasa
Děkuji.. zkusím tu PETku.
- Strato3
- Stálý člen
- Reputace: 73
- Obrázky: 0
Kendy píše:
Některé kytky vypadají, jako kdybych do nich střelil brokovnicí. Samá díra. Našel bych pár listů, co vypadají jako ementál.
Navíc se šmejdovi občas daří trefovat do stonku.
Sejkory že jo???
Neřikal jsem to ?
Kdo to říkal ?
Já jsem to říkal !
Alfred Hitchcock to věděl jako první !!!
----------------------------------------------------
Krmítko jsem uklidil, všude je uklizeno a zameteno.
Ať si hledaj brouky, larvy a td. jinde.
Prodává se taková plastová atrapa havrana. Možná by pomohla.
Má někdo zkušenost ???
S3
Zatím jsem si sehnal červenou PETku a dal ji na bambus u nejvíc poklované kytky. Uvidíme, jak to bude dál.
Doufám, že toho šmejda sežere nějaký káně dřív, než to stihne naučit kamarády.
Doufám, že toho šmejda sežere nějaký káně dřív, než to stihne naučit kamarády.
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
mne chceli zacat hniezdit holuby na balkone, tak som z lekarnicky osstrihol pas z tej striebornej folie a upevnil na balkone par pasikov, a holuby prestali.
Uvidíme.. Tak snad ten boj nějak vyhraju. Fakt je, že kytky jsou už docela velké. Tak snad už nehrozí, že mi nějakou úplně zničí. Měly by se s tím srovnat. Ale dobře jim to samozřejmě nedělá.
Rád bych vám ukázal sazeničku Jalapeno Chichimeca koupenou od semínka-chilli.
Dorazila ve čtvrtek večer

Byla zajímavě zabalená. V tvrdém kartónu. Takový protáhlý kartónový kvádr. Uvnitř květináč umně zabalený do igelitu. Bylo to zabalené tak, že z květináče nemohla vypadnout hlína. čekal jsem, že to bude zabalené jinak, ale dobrý. Zafungovalo to. Kytka dorazila bez újmy na zdraví. Byla nějakou dobu ve tmě, tak má svěšené listy, ale jinak naprosto v pořádku. Nechal jsem ji den odpočinou na parapetu za oknem a druhý den večer šla do 8 litrového květináče a ven.

Takhle vypadá po dni a půl po přesazení. Přesadil jsem ji v pátek večer a foceno je to v neděli ráno. Už vypadá docela normálně. Je o trošku menší, než moje ostatní sazenice, ale jenom o trošku. IMHO se to rychle srovná.
Rád bych vám ukázal sazeničku Jalapeno Chichimeca koupenou od semínka-chilli.
Dorazila ve čtvrtek večer

Byla zajímavě zabalená. V tvrdém kartónu. Takový protáhlý kartónový kvádr. Uvnitř květináč umně zabalený do igelitu. Bylo to zabalené tak, že z květináče nemohla vypadnout hlína. čekal jsem, že to bude zabalené jinak, ale dobrý. Zafungovalo to. Kytka dorazila bez újmy na zdraví. Byla nějakou dobu ve tmě, tak má svěšené listy, ale jinak naprosto v pořádku. Nechal jsem ji den odpočinou na parapetu za oknem a druhý den večer šla do 8 litrového květináče a ven.

Takhle vypadá po dni a půl po přesazení. Přesadil jsem ji v pátek večer a foceno je to v neděli ráno. Už vypadá docela normálně. Je o trošku menší, než moje ostatní sazenice, ale jenom o trošku. IMHO se to rychle srovná.
Dlouho jsem neposlal žádné obrázky, tak to dnes napravím.
Nejdřív malé srovnání.
Takhle vypadala moje terasa 8.6.2015

A takhle vypadá dnes 4.6.2016

A mimochodem.. Takto vypadal na konci minulé sezóny:

Už se těším, jak to tam bude vypadat za pár měsíců.
Přidám nějaký ten detail:
Přezimovaná Italská pepperoncina

Plodí jako by neměl přijít zítřek a nehodlají si to nechat vymluvit. nicméně poté, co nasadily na desítky plodů (myslím, že jsem jich při posledním sčítání napočítal přes 25) už rostou pomaleji. Nevadí mi to. Pořád ještě rostou. Pomaleji, ale rostou.

Rodeo F3. Zbyl mi pro ni 15 litrový květináč (původně určený pro Pimientos di padron). Pěkně roste a nasadil na plody.

Thai Red. Jedna z mála, která mi ještě nenasadila na plody. Zatím hodlá jenom růst.

Jala. Nezapamatoval jsem si, která jsem to vlastně vyfotil. Mám Telica, Numex pinata a Chichimeca. Vypadají momentálně velmi podobně. Na každé je okolo 5 plodů, některé poměrně velké a zvesela se zahušťují.

Ring of Fire

Taky se snaží a má okolo pěti různě velkých plodů.

Long slim cayenny. Těm se ještě plodit nechce. Ale nasazuje na spoustu květů, tak se to snad rychle zlepší.

Serrano

Bulgarian Carrot. Fotka se mi moc nepovedlo.

Detail plodů Anaheimů

Pošlu brzo další fotky. Svítilo mi do focené sluníčko já nejsem příliš zdatný fotograf. Tak další až bude lepší počasí.
Nejdřív malé srovnání.
Takhle vypadala moje terasa 8.6.2015
A takhle vypadá dnes 4.6.2016
A mimochodem.. Takto vypadal na konci minulé sezóny:
Už se těším, jak to tam bude vypadat za pár měsíců.
Přidám nějaký ten detail:
Přezimovaná Italská pepperoncina
Plodí jako by neměl přijít zítřek a nehodlají si to nechat vymluvit. nicméně poté, co nasadily na desítky plodů (myslím, že jsem jich při posledním sčítání napočítal přes 25) už rostou pomaleji. Nevadí mi to. Pořád ještě rostou. Pomaleji, ale rostou.
Rodeo F3. Zbyl mi pro ni 15 litrový květináč (původně určený pro Pimientos di padron). Pěkně roste a nasadil na plody.
Thai Red. Jedna z mála, která mi ještě nenasadila na plody. Zatím hodlá jenom růst.
Jala. Nezapamatoval jsem si, která jsem to vlastně vyfotil. Mám Telica, Numex pinata a Chichimeca. Vypadají momentálně velmi podobně. Na každé je okolo 5 plodů, některé poměrně velké a zvesela se zahušťují.
Ring of Fire
Taky se snaží a má okolo pěti různě velkých plodů.
Long slim cayenny. Těm se ještě plodit nechce. Ale nasazuje na spoustu květů, tak se to snad rychle zlepší.
Serrano
Bulgarian Carrot. Fotka se mi moc nepovedlo.
Detail plodů Anaheimů
Pošlu brzo další fotky. Svítilo mi do focené sluníčko já nejsem příliš zdatný fotograf. Tak další až bude lepší počasí.
Ahoj,koukam na to tvoje prezimovane peperoncino.Mel jsem ho taky a me rostli v trsech a smerem vzhuru.Tot muj poznatek.Ale klobouk dolu mas to krasny.Ja letos asi budu mit smulu.Nejak mi to neroste.
Hodne zdaru v pestovani at se vam vyhejba vselijaka havet.
VrteP
Hodne zdaru v pestovani at se vam vyhejba vselijaka havet.
VrteP
Měl jsi pravděpodobně Etna Pepperoncina. Ty rostou v trsech nahoru.