Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
Pedro
Stálý člen
Reputace: 4793
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod Pedro » 04 čer 2016 16:28

VrteP píše:Ahoj,koukam na to tvoje prezimovane peperoncino.Mel jsem ho taky a me rostli v trsech a smerem vzhuru.Tot muj poznatek.Ale klobouk dolu mas to krasny.Ja letos asi budu mit smulu.Nejak mi to neroste.

Hodne zdaru v pestovani at se vam vyhejba vselijaka havet.
VrteP
To byla etna peperoncino. Měl jsem jí taky. Tohle je jiná odrůda.
Jinak Kendy, super kytky...

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 04 čer 2016 20:13

Člověče Kendy takovéhle plody na letošních kytkách, hmmmmm jsi sakramentsky vepředu. Máš tu terasu jistě na jižní stranu,že? Kvůli počasí a hlavně kvůli bouřkám jsem kytky přesunul pod přístřešek, rostou, rostou ale mají málo slunce tak se jim moc do květu nechce, sem tam kvítek..... no uvidíme příští týden. Za mě máš palec hore. :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

VrteP
Stálý člen
Reputace: 462

Příspěvekod VrteP » 04 čer 2016 20:15

jj,myslel jsem že to je etna.Tak to se omlouvám. :o)))

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 04 čer 2016 20:45

Erben61 píše:Člověče Kendy takovéhle plody na letošních kytkách, hmmmmm jsi sakramentsky vepředu. Máš tu terasu jistě na jižní stranu,že? Kvůli počasí a hlavně kvůli bouřkám jsem kytky přesunul pod přístřešek, rostou, rostou ale mají málo slunce tak se jim moc do květu nechce, sem tam kvítek..... no uvidíme příští týden. Za mě máš palec hore. :thumbup:
Je to takový "skoro" jih. Zhruba jihozápad. Je to v patře, takže nemám problém s přízemními mrazíky a do dvora, takže částečně chráněné před větrem a navíc je tam díky relativně uzavřenému prostoru o něco málo vyšší teplota.

Je to ale přece jenom nechráněný prostor. Respektivě malá část je zastřešená, ale tam skoro nic nemám. Ten kus Je zastřešený plechem a to je houby model. Moc to stíní.

Spíš mě tam trápí vítr. Občas mi kytky dost pocuchá.

Mimochodem. Pěstujete někdo venku Baccatum? Mám venku El oro Da Equador a dvoje Ajiny (lemon drop a pinapple) a dost mě tam trpí. Zdají se mi ty listy nějaké křehké. Vítr jim dělá nějak moc zle. Nerostou, tak jak bych čekal.

Máte někdo zkušenost s těmito odrůdami pěstovaným na volné ploše v květináčích?

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 05 čer 2016 06:26

Mám 2 rostliny Bishopa a celkem v pohodě, pravda je , že v porovnání třeba s Jalapeňi vychází ty rostliny dost křehce, a řidčeji. Moc pěkný stromky mi dělají Bannana Sweet a Carroty. Ale plody jako ty zdaleka ne. Lehce kvetou, masívní květy ale jen tak sem tam.......
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 06 čer 2016 08:13

Já měl na balkoně Lemon Drop a sice to byla taková "vachrlatější" kytka ale plodila. Letos jí mám znova ale v 10l a zatím teda nekvete ale jede :)

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 06 čer 2016 08:26

Jo.. Ze tří mi už dvě plodí.. Ale jsou takové "orvané". Spousta potrhaných, nebo poškozených, listů. Když jsem je přenesl ven, tak o polovinu velkých listů přišly. Znovu obrazily a mají se k životu, ale mají nějak moc světlé listy. Jsou ve stejném substrátu, dostávají stejnou péči, ale nevypadají tak zdravě jako ostatní kytky. Hned jak se k tomu dostanu, pošlu fotky.

Já nad nimi nelámu hůl. Pravděpodobně to dopadne tak, že se normálně rozrostou a zaplodí. Ale mám jaksi pocit, že něco dělám špatně.

oskar69
Stálý člen
Reputace: 808

Příspěvekod oskar69 » 06 čer 2016 09:54

kendy: já mám ajiny venku v záhoně, loni sem jednu musel trochu vyvázat.

letos mam - AJI Lemon Drop, Aji Angelo, El Oro de Ecuador a Brazilian Starfish - vše přímo venku, ale zatím sou to prckové

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“