Jalapeno (skleník x venek)

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Jalapeno (skleník x venek)

Příspěvekod OMO » 11 kvě 2016 16:50

Taky letos hodím nějaké jala ven a porovnám. Ve skleníku uzrají dřív zato venku budou mít víc plodů.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 11 kvě 2016 19:01

OMO píše:
OMO píše:Měl jsem zatím Maylon, Hercules a nějaké noname Jalepeno z aukra. Vždycky jsem je měl ve skleníku a šlo to. Zatím nej je ten Hercules. Krásné velké plody. Pokud to půjde, tak ten má místo zaručeno na spoustu let dopředu. Letos mám navíc "novinky" Senorita a Jalahot od Prokiho tak uvidíme. Zelené mi nechutnají tak toho sklidím míň než ostatní, co to škubou zelené a stihnou víc úrod. 30% zblajznu v syrovém stavu a zbytek suším na luxusní slaďoučké kořeníčko. Ideálně k tataráčku :angry1:
A Serenade jsou boží na jídlo. Sazeno z plodů z Lidlu a výsledek super. Z červených jsem měl oranžové. Oskar měl červené tak letos jedu jeho semínka.

Mě jdou krásně Maylony pěkný silný rostliny už se začínají větvit a chtěli by do květu-štípal jsem asi 5 náběhů na květ. Ty Herkulesy mám od Tebe a rostou, rostou ale mají takovou divnou stavbu rostliny.....no uvidíme co provedou , už mám 90 % rostlin ve finálních nádobách. Tři opozdilce dodám tak za 14 dní tipuju.Takže celkem budu mít ,když nepočítám vrátnici 30 nádob s chilli a 5 sladkých Palermo :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno: zdarec :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Habared
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Habared » 11 kvě 2016 19:54

Jo díky tak já asi zkusím maylon a uvidím a nemáte někdo zkušenosti s papričkou Dorset Naga?

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 11 kvě 2016 20:02

Erben61 píše:Jinak píšeš dobrý věci a zkušenosti jistě máš, překvapuje mě že jsi ještě nepěstoval takovou klasiku a zároveň nenáročnou větev chilli odrůd.
Ahoj Erben61. K pestovaniu Jalapeňa som sa doteraz nedostal, pretože sa nešpecializujem čisto na chilli ako väčšina z vás. Celý život pestujem hlavne bylinky a rôzne exotické rastliny. Chilli papričky pestujem s prestávkami tak snáď len zo 10 rokov a to väčšinou jednu odrodu ročne. Tak napríklad minulý rok 2015 a v roku 2014 to bolo Acapulco Purple. V rokoch 2011 a 2012 to bolo Cayenne red. Predtým bola niekoľkoročná prestávka pred ktorou som pestoval nejaké malé papričky, ktorých názov už neviem. V podstate až tento rok som to trochu rozbehol vo väčšom merítku. Dosť som sa spoliehal na lokálnych predajcov semien a napokon to dopadlo tak, že som nezohnal to, čo som chcel. Medzi iným ten Jalahot. Takže nebyť Serenade z Lidlu, tak by som bol túto sezónu úplne bez Jalapeňa. Ale na budúci rok si už nejakú dobrú odrodu Jalapeňa objednám z internetu. :thumbup:

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 11 kvě 2016 20:17

No.. Jestli by to pro tebe bylo řešení, tak od poloviny května semínka-chilli prodávají hotové sazenice. Včetně toho Maylonu. Takže pokud chceš, můžeš je zkusit už letos.

http://www.seminka-chilli.cz/sazenice-chilli/

Prodávají až od půlky měsíce, takže je tam všude zatím "není skladem".. Ale bude.

Edit: Je tam nízká cena za dopravu, ale netuším, jak to mají s dodávkou na Slovensko.

Habared
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Habared » 11 kvě 2016 20:49

Jo ten maylon si asi koupím a ještě asi něco k tomu ale nevím co...
Sice se mi zdá 120 za sazeničku moc ale aspoň je to kvalita :)
Škoda že mi Jalapeno z aukra nevyklíčilo ani jedno... ale na příští sezonu si koupím asi tak 3 druhy jalapena ze semínek a snad vyrostou :)

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 11 kvě 2016 21:04

Ďakujem Kendy. O tejto ponuke seminek-chilli viem ale myslím, že túto sezónu to už doklepem aj bez Jalapeňa. Mám 30 kusov Serenade a tá mi ho snáď vynahradí. Keďže mám spolu s ostatnými odrodami odhadom asi 300 (možno aj viac, nepočítal som ich) chilli rastlín, tak momentálne riešim kam ich všetky vysadím. :thumbup: Prikupovanie ďalších rastlín by situáciu ešte zhoršovalo, takže Jalapeňo bude musieť byť až na budúci rok.

franco
Stálý člen
Reputace: 134

Příspěvekod franco » 11 kvě 2016 22:08

JurassicChilli píše:Ďakujem Kendy. O tejto ponuke seminek-chilli viem ale myslím, že túto sezónu to už doklepem aj bez Jalapeňa. Mám 30 kusov Serenade a tá mi ho snáď vynahradí. Keďže mám spolu s ostatnými odrodami odhadom asi 300 (možno aj viac, nepočítal som ich) chilli rastlín, tak momentálne riešim kam ich všetky vysadím. :thumbup: Prikupovanie ďalších rastlín by situáciu ešte zhoršovalo, takže Jalapeňo bude musieť byť až na budúci rok.
Ak by si nemal kde dať chinesky, rád ich od teba odkúpim, ak dáš dobrú cenu. :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“