Pedro-druhé velké pěstování

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Pedro-druhé velké pěstování

Příspěvekod Dr.Pedr » 27 dub 2016 17:07

Ahoj Pedro , co nějaký zvěřinec (dobytek ,kozy atd..) určitě místní nějaké zvířectvo pěstují...dobrý základ hnojiva pro příští pěstování.. :tiphat:

PS: Trocha bobků...posekané zeleně...popela z pralesa...jedna velká kupa...zařiď si AFRO s.r.o. a můžeš kšeftovat s AFROKOMPOSTEM :thumbup:

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4813

Příspěvekod Pedro » 27 dub 2016 17:32

Dr.Pedr píše:Ahoj Pedro , co nějaký zvěřinec (dobytek ,kozy atd..) určitě místní nějaké zvířectvo pěstují...dobrý základ hnojiva pro příští pěstování.. :tiphat:

PS: Trocha bobků...posekané zeleně...popela z pralesa...jedna velká kupa...zařiď si AFRO s.r.o. a můžeš kšeftovat s AFROKOMPOSTEM :thumbup:
Dobytek a kozy ne. Mají slepice a viděl jsem taková ta vietnamská prasátka. Vše ale běhá volně po vsi a do pralesa, takže bobky zcela jistě neseženu. AFROKOMPOST tím pádem padá. Takže mi zbývá jediná možnost, dovézt z ČR něco na hnojení. Teď mám granulované Hoštice jako základ a příště dovezu více. O to to bude přirozenější pěstování.

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 28 dub 2016 17:15

Ono to s tím kompostem vůbec není nic proti něčemu. Při těch podmínkách tam, musí ta zelená hmota rychle hnít, kdyby se navršila a proložila popelem, možná bych se nebál ani přidat trochu normálního lidskýho hovna, uzavřeno do nějaký dřevěný ohrady, jak bejvávalo dřív na vsi, utěsnít igelitovou plachtou, myslím že za čtvrt roku bych to zarejpnul pod tu neduživou půdu a vidělo by se. Někteří z Vás řeknou no fuj lidskej odpad to je nechutný. Jako klouček, před 40-45 lety, jsem jezdíval na jižní Moravu ke strýcovi své babičky na prázdniny, nechápal jsem úrodu ovoce, a proč má rybíz jednou tak velký jak u nás doma v Budějicích. Až později jsem se dozvěděl, že vždycky tak každý druhý rok zarejpal na podzim stačky z žumpy pod stromy a keře. A BYLO. a z vyprávění vím, že tehdy běžně jezedáci vyváželi hovnocucy na pole a chemická hnojiva se vlastně více začla používat tak za první republiky s tím, že byla hrozně drahá. Takže páni předci si pomáhali jak mohli. To jen malej pisatelskej úlet k alternativnímu zúrodnění africké pískozemě.Zdravím a to i do Afriky. :respect: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 28 dub 2016 17:29

Hoši, vašich rad si vážím, ale ani jedno z toho delat nebudu. A to i když se mi tu líbí a třeba bych těm černým občas měl tendence pomoc. Já zde děkuji za splachovací záchod, který ústí do septiku. Žádný kompost se zde určitě dělat nebude, neboť takové místo láká hady a podobnou havěť, která žije ve stínu a temnu. A vzhledem k tomu, že je zde cca 70 druhů hadů a údajně je až 20% jedovatých, tak na to kašlu. Včetně nějakého toho škorpiona, pavouka a nebo jenom pralesních krys. Jsem rád, že v tomto ohledu je tu relativně klid a nezdá se mi vhodné vymýšlet nějaké vylomeniny, kvůli kterým bych nás tady třeba mohl ohrozit.
Ono to tu totiž není úplně jako u babičky. Zmije gabůnská, mamba, kobra a podobné radosti tu jsou a už jsem i viděl...bohužel. Protože jinak by se mi lépe spalo. Mně taková havěť nevadí, ale hrozí tu nebezpečí uštknutí a to v našich "pralesních" podmínkách není úplně prdel. Takže papričky musí vydržet bez výživy...jen co jim dovezu. Nic víc nebude.

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 05 kvě 2016 16:30

Ahoj všem.
Zkoušel jsem nahrát fotky svého "klonu" habanero maya, ale nějak to přes to satelitní připojení nejde. Tak tedy trošku z jiného soudku a ne o papričkách, o nich až příště :tiphat:
Byl jsem minulý víkend s kolegou ve městě. Takový malý relax z toho našeho kempu v buši.
Připojím pár fotek plných léta, aby jste viděli, jak hezká umí být i tahle jinak nezajímavá země. Jinak rozlohou je to tu jako naše republika, jen obyvatel jsou tu cca 4mil. z toho v hlavním městě žije dle odhadů cca 1mil. obyvatel. Nutno říct, že hodně lidí je zde nevzdělaných. Kamarád mi řekl, že s nimi musím jednat jako s malými dětmi a to se mi vyplatilo. Prostě jsou jako 10-12ti leté děti. Pláže jak vidíte jsou prázdné, protože turismus tady není vůbec. No a místní neumí plavat (většinou).
Vtipnou příhodu má kolega, který byl ještě se dvěma na pláži. Ten jeden si šel zaplavat a na hladině atlantiku usnul. No a ten druhý začal volat nějakého plavčíka, pobřežní hlídku atd. Plavčík skočil do vody a začal se topit, protože neumí plavat, tak ho vytáhl ten kolega. No a nakonec člun našel dřímajícího chlapa na hladině a ten doplaval zpět. Druhý den to vyřešili po svém. Umístili na pláž ceduli s nápisem: "koupání na vlastní nebezpečí". :thumbup: :thumbup: :thumbup:
30207
30208
30209
30210
30211
A poslední fotka je "trocha" místního manga, které nám donesli. Hned jsem si vzpoměl ta tu mango omáčku tady na foru... :angry1:
30212

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 05 kvě 2016 18:23

Já chci taky. :(

sakevi
Stálý člen
Reputace: 26

Příspěvekod sakevi » 05 kvě 2016 21:54

Pedro, diky za report zazitku. Muzu se ze zvedavosti zeptat, co tam mas za misi?

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 06 kvě 2016 00:58

Upsal jsem se, že tady otevřu kamenolom.
29698

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“