Pedro-druhé velké pěstování

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Re: Pedro-druhé velké pěstování

Příspěvekod Erben61 » 15 dub 2016 09:10

:dunno: :dunno: Když jsem psal v minulém příspěvku, že budou Tvé zkušenosti a zážitky z Afriky v našem milém fóru sledovanýýýý tak jsem netušil ,že každý druhý chillenec je díky vlastní zkušenosti napůl Afričan :jalapeno: :jalapeno:
Musím se přiznat, že co se romantiky týče bere mě ta Afrika asi nejvíc. Mnozí z Vás jistě nepamatují doby, když v hluboké totalitě jsme jako děti usedali k černobílým obrazovkám a sledovali seriál Daktari. Při uzavřených hranicích a politicky sešněrovaných tématech které občan mohl a nesměl vidět, byly tyhle dávné přírodopisné počiny tím, co alespoň ve mě vzbudilo zvídavost a zájem o přírodu a život lidí jinde. Hanzelku a Zikmunda jsem četl jedním dechem a dříve než Bibli. Když se změnil režim a bylo mozné vycestovat kamkoliv, měl jsem tři malé děti a měl jsem se co otáčet abych je vychoval a tak zůstalo zase u sledovaní přírodopisných pořadů. Naštěstí TV je dnes o něčem jiném, mám hafo programů kde se můžu dosyta zabývat těmito pořady :thumbup: :thumbup:
.Ale tohle je zas něco jiného a tím spojením s naší společnou zálibou ,pěstováním chilli ,Tvé vyprávění zde, dostává nový rozměr.Takže piš,piš a piš a foť, foť a foť. Budu se těšit a jistě nemluvím jen za sebe. Ať se daří. :thanx: :tiphat:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 15 dub 2016 11:58

Erben61 píše:Mnozí z Vás jistě nepamatují doby, když v hluboké totalitě jsme jako děti usedali k černobílým obrazovkám a sledovali seriál Daktari.
Jasne, Daktari. Seriál môjho detstva. Na to sa nedá zabudnúť. :thumbup: Z novších filmov je Afrika krásne zobrazená vo vynikajúcom filme Lovci levov s Michaelom Douglasom a Valom Kilmerom. Afriku milujem, ale žiaľ iba na filmovom plátne. Naživo by som tam nechcel ísť. Za prvé je to ďaleko a ja nerád cestujem, za druhé je to tam samá malária a iné nebezpečné choroby a za tretie nemal by sa mi kto doma starať o chilli a ostatné rastliny. :chilli11:

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 15 dub 2016 12:42

Prdlačky nebezpečno tam je jako všude jinde... Já jsem rád že jsem zažil Afriku jinak než z rezortu na severu (to přímo nesnáším a proto jsem na dovolené u moře v Africe nikdy nebyl - teda krom jedné dovči s potápěčema ale to bylo taky o něčem jiném)

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4813

Příspěvekod Pedro » 15 dub 2016 15:28

Nebezpečno...to je fakt, nebezpečno je všude. Tady je malarie, u nás chřipka. Ale je pravdou, že život tady je zvláštní, pro bělocha je velmi jednoduchý, ale přesto zvláštní a zcela jistě není pro každého. Když někdo řekne, že zná Afriku, protože byl v Tunisu nebo Egyptě, tak to bohužel není pravda. Ta tady je to jako z knížek o Emilu Holubovi...nevím, jak to popsat. Má to tu mnoho tváří. Od přátelské, přez somrovací a zneužívací, k romantické.
Dovolím si sem dát dvě fotky, jaká může Afrika být. Jedno je taková koláž fotek z mého prvního pobytu tady a druhá je americký hotel na pobřeží atlantiku. Třeba zase nějaké další dám příště :tiphat:

29711
29712

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 25 dub 2016 17:05

Ahoj všem.

Dnes jsem byl ve společnosti geodeta na výpravě do "pralesa". Museli jsme zaměřit zájmové území a tak ráno hurá na kopec (dokud bylo trošku příjemně = cca 30°C). Je tam odtud krásný výhled do kraje a tak posílám alespoň pár fotek. Cestou nám průvodce prosekával cestu hustou vegetací, kdy většinu z těch kytek kupujeme domů v květináčích a tady je to plevel. A aby to nebylo jen o pralese, tak tam vkládám 2 místní šnečky (dorůstají v ulitě určitě přez 20cm-fotky dospělých ulit dodám příště), no snad ty potvory nenajdou mé zahonky. Na závěr pak hrst papriček z místního trhu.
Svoje sazenice vyfotím později, je tam pokrok, ale proti vašim sazenicím tyhle před měsícem vyseté jsou takové chudinky.
30013
30010
30011
30012
30009

Bullets
Stálý člen

Příspěvekod Bullets » 25 dub 2016 18:39

Ty papričky jsou parádní "pokrabacené a malé" co to je za druh víš? A jak moc pálí?

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 25 dub 2016 21:47

Druh nevím, ale dávám 5-6 těchto malých papriček na hrnec jídla pro 4 chlapy a je to příjemně pikantní.
Pak tu mají takové větší co vypadají jako habanero, ale ty jsem ještě nezkoušel.

Bullets
Stálý člen

Příspěvekod Bullets » 25 dub 2016 22:01

Mě se tady ty velikostí pozdávaj ;)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“