Zastřihování habanero red savina
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
Re: Zastřihování habanero red savina
Zastrihavam kazdy rok, protoze z nedostatku svetla v byte se vsechny vytahuji, nektere odrudy to snasi lepe, nektere hure (zpomaleni rustu), ale ve vysledku nemam rostliny pres cele okno a plodi stejne bych rekl.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Já zastřihával, jen když mi nějak rostlina převážela. Třeba svou šíří...
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Topping je dobry pokud chceme aby se rostlina zacala vetvit ihned(rekl bych ze je to takovy prikaz rostline - vetvi se
). Pokud je nam to jedno, zpravidla kdyz ma dost svetla tak se vetvi dle druhu az po par patrech. Pokud nema dost svetla, trva ji to dost dlouho, nez se zacne vetvit.
V tomhle pripade je nekdy lepsi klidne ufiknout, nez nechat narust lijanu, kterou stejne pak bude muset nekde smiknout.
Nejlepsi zkusenost jsem mel loni, kdyz jsem zastrihnul spicku a ostrihal jeste par hodnich listu. Zacaly vykonky vyrustat snad ze tri pater pod sebou do vsech stran. Zalezi ale na tom, kde chceme ker mit. Co se tyce sklizne, tu dle meho ovlivnuje vice velikost kvetinace, hnojivo a pocasi.
letos jsem treba zadny topping nedelal a schvalne se necham prekvapit.

V tomhle pripade je nekdy lepsi klidne ufiknout, nez nechat narust lijanu, kterou stejne pak bude muset nekde smiknout.
Nejlepsi zkusenost jsem mel loni, kdyz jsem zastrihnul spicku a ostrihal jeste par hodnich listu. Zacaly vykonky vyrustat snad ze tri pater pod sebou do vsech stran. Zalezi ale na tom, kde chceme ker mit. Co se tyce sklizne, tu dle meho ovlivnuje vice velikost kvetinace, hnojivo a pocasi.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
MartinS píše:Topping je dobry pokud chceme aby se rostlina zacala vetvit ihned(rekl bych ze je to takovy prikaz rostline - vetvi se). Pokud je nam to jedno, zpravidla kdyz ma dost svetla tak se vetvi dle druhu az po par patrech. Pokud nema dost svetla, trva ji to dost dlouho, nez se zacne vetvit.
Jojo někdy člověk udělá zkušenost....jak píšeš, já jednou taky potřeboval rostlinu nějak zredukovat tak jsem ji docela hustě ostříhal a ona se mi potvora odměnila že vyrazila neuvěřitelný počet dalších rozvětvení a mezipater. Vůbec jsem nechápal, ale kdyby člověk právě tohle chtěl, jistě by se to nepovedlo

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
Má někdo zkušenost s toppingem u Aji? Rostou jak pruty oproti jiným a zatím žádný větvení. Vím že to jsou takový košťata, ale jestli by zrovna u nich to nestálo za to. Asi jednu šmiknu...
já to mám úplně stejné. Obě ajiny i El oro da equador mi děsně vyrostly a první rozdělení mají tak 50-60 cm odspod. Po přesazení ven jsem je drobet utopil do substrátu, ale i tak je to moc.
Pak jsem si vyčítal, že když jsem je měl ještě doma za oknem, tak jsem je měl střihnout. Teď, když už jsou venku to ale dělat už nebudu. Uvidím, jak porostou dál.
Doufám, že vypustí pár postranních výhonů a každé jeden dva nejsilnější nechám. Ono to tu kytku pěkně zahustí.
Pak jsem si vyčítal, že když jsem je měl ještě doma za oknem, tak jsem je měl střihnout. Teď, když už jsou venku to ale dělat už nebudu. Uvidím, jak porostou dál.
Doufám, že vypustí pár postranních výhonů a každé jeden dva nejsilnější nechám. Ono to tu kytku pěkně zahustí.
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
ja loni ajiny nestrihal
strom z nich byl pěknej, musel sem vyvazovat