Zrzek 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Zrzek 2016

Příspěvekod Kendy » 01 dub 2016 11:40

Stejný problém jako máš s Cherry jsem měl s několika rostlinkama.

Po přesazení utrpěly na pár hodin šok a svěsily listy až na substrát. Když se z toho probraly, tak ty spodní listy byly poškozené úplně stejně. Pomačkané. Po nějaké době ta "pomačkaná" místa zčernala a drolila se.

Tohle sluncem nebylo. Stejně jako ty si myslím, že je to tím, že mě ty listy ležely na mokrém substrátu (po přesazení jsem pořádně zalil).

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 01 dub 2016 11:54

Úplně stejný následky čekám taky. To přežijeme :-)

Zrzek
Stálý člen

Příspěvekod Zrzek » 05 dub 2016 11:45

Kendy píše:Stejný problém jako máš s Cherry jsem měl s několika rostlinkama.

Po přesazení utrpěly na pár hodin šok a svěsily listy až na substrát. Když se z toho probraly, tak ty spodní listy byly poškozené úplně stejně. Pomačkané. Po nějaké době ta "pomačkaná" místa zčernala a drolila se.

Tohle sluncem nebylo. Stejně jako ty si myslím, že je to tím, že mě ty listy ležely na mokrém substrátu (po přesazení jsem pořádně zalil).
Ahoj Kendy, tak to poškození není způsobené jen tím, že ležely listy nějakou dobu na vodě. Totiž jak byly mokré tak je i přes okno úpálilo slunce. Největší chyba když zalíváš v poledne :bashead: Dneska jsem objevil i na jiných rostlinách bílé flíčky (popálení sluncem) Nemám možnost to přestěhovat ani přistínit, takže holky během dalších pár dní dostanou asi ještě zabrat. A to jsem si myslel, že za oknem budou ,,v bezpečí"
Na druho stranu je pravda, že byly dlouho jenom pod umělým světlem a tak jim asi to slunce (i když přes okno) nedělá moc dobře.
Toť můj poznatek z prvního průseru sezony.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 07 dub 2016 13:30

Hlavu vzhůru, holky se stim nějak vypořádají. Je to přesně jak říkáš, každý rok řeším to samé. Tři měsíce jsou kytky pod umělým světlem a pak je člověk v dobré víře dá na okno na sluníčko. Je to pro ně nezvyk a než si zvyknou tak to pár listů odnese tím že se přismahnou ale toť vše. Ještě mi to nikdy žádnou rostlinu nezabilo, ale chápu že je to člověku líto, když se stím tři měsíce pipláš a pak ti to slunko takto doje*e :-D Ale nějak si kytky zvyknout musí to holt jinak nejde a patří to k procesu. Jasný mohl bys přes ně hodit netkanou textilku ale zbytečné sra*í .
:tiphat:

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 07 dub 2016 15:45

Ahoj pánové. Jak čtu posledních pár příspěvků v tomto vláknu a konverzaci posledních dní vůbec je tady jeden společný jmenovatel....popálení od slunce a to zvláště u kytek, které byly převážně pod lampami. Zdá se mi, že to co jsem považoval za nevýhodu, tedy, že jsem sazenkám dával světelnou kůru jen ve dnech co jsem byl v práci, jinak byly za okny ve vrátnici, je nakonec docela v pohodě. Jsou sice vytáhlejší, světelný kůry jim ale dodaly sílu a tak prvních 18 sazenic ,které jsem před pár dny,přesunul zpět domů do verandy, aklimatizaci (a to i světelnou) snášejí úplně suprově a třeba zvlášť jalapeňa si úplně chrochtají. Faktem je ,že veranda je orientovaná na jihovýchod takže slunce je dost a není tak silný.Veranda je ,,pracovní´´ i pěstitelská takže čistota oken se taky tak moc neřeší.... :jalapeno: :jalapeno: což je nakonec taky plus. :thumbup: Lidi jsou blázni, koukal jsem třeba na FB jak cpou podlampovky v pěkných dnech ven na slunění a pak se diví co mají za fleky na listech. No ono je to docela věda a někdy méně znamená více a návrat k přírodě je podle mě něco co lidi dost opomíjejí. Myslím si , že rostlinám je třeba pomoct, ale ne za každou cenu jim nutit to co jim není vlastní. To je jako s těma slepicema v drůbežářským průmyslu.... :dunno: :dunno: Nonic ať se daří. :thumbup: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Zrzek
Stálý člen

Příspěvekod Zrzek » 08 dub 2016 14:11

Ahoj, jelikož už jsem se pochlubil tím co se mi nepovedlo o pár příspěvků víše, dnes se podívejte co se mi naopak daří. Z vyštipování květů už se pomalu stává rutina. Kytky na okně jednou za čas otočím, aby se nenakláněly jen na jednu stranu a od příštího týdne už dostanou plnou dávku hnojiva (tekuté Hoštice s Guanem), občas dostanou i Lignohumát na přilepšenou a Jalapena dostaly včera postřik Wuxalem, jsou v loňském substrátu a tak trocha mikroprvků navíc neuškodí. Tady už máme:
Průřez světem Jalapeno
29593
Deviľs Tongue White
29590
Carolina Reaper
29589
Squash Yamaica Yelow
29591

Ať se vám daří :wave:

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3467

Příspěvekod Baron z Žop » 15 dub 2016 12:44

29706
Zdar Pane!!! Posílám ti fotku tvý kytky která je v dočasným azylu u mě na dvoře, líbí???

Zrzek
Stálý člen

Příspěvekod Zrzek » 15 dub 2016 13:07

:thumbup: Krásně rostená, snad ji dokážu dát aspoň takovou péči jakou má u tebe.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“