tenhle příspěvek bude spíš než povídání hodně foto dokumentační. A můžu vám říct že až tohle dodělám dlouho nevezmu lopatu do ruky!!!

Na Velký pátek. Plný sil jsem vyrazil kolem 14 hod. s manželkou ven že to upravíme a vykopeme díry na základy foliák.
Před začátkem úprav
Pak dorazil taťka a přivez patky tak odpadlo kopání děr

Po dokončení srovnání terénu
Když už jsem byl v tom kopání hned vedle asi 5-6 m je strouha tak jsem z pár drnů udělal přehradu na vodu celkem jsou tam 2 hned za sebou
Pro jeden den toho bylo celkem dost tak jsme se sebrali a jedem i s plánkem na kafe k babi a dědovi. Tam byl strejda a byla asi 1,5h debata o tom jak to udělat co nedělat co naopak přidat atd. Taky přišla hlavní změna projektu a to otočit foliák o 90% aby byla návětrná kratší stěna. Tak jsem dopil víno a vyrazil zas kopat

Bílá sobota - jede se pro materiál 26x5m latí 6x4cm doufám že to bude stačit po změnách v plánku jsem nestihl přepočítat matroš.
Konečně vykopáno. ( nemohl jsem si pomalu ani zavázat boty) Další fáze hoblování
No a tady jsem skončil vůbec jsem si nevěděl rady jak to udělat do vynglu ( 90% ) tak jsem povolal na pomoc strejdu který mně uvrtal do toho abych to otočil a musel překopat půlku kopice 2,9 x 3m a cca 35cm hlíny místy i víc. A začali to konečně hnát nahoru.
Nechtěl jsem strejdu zdržovat focením tak tohle je cca kolem 14 hod. při svačině a kafi.
Neděle boží hod velikonoční
Vstanu na 8:00 h venku -6C než jsem se nasnídal tak -4,3C vyrážím připravit cajk a elektriku než přijede strejda abych nezdržovatl
Takhle jsem zkončili v sobotu večer byla už tma na focení
Neděle byla ale krátká dělali jsme jen do 12h já musel plnit manželské povinnosti a vyrazit na 3 návštěvy a být hodný manžel. Strejda zas musel jet dom do Prahy. Udělali jsem ale střechu a připravily zavětrování
Červené pondělí
Místo pomlázky jsem vyrazil zas makat tentokrát s manželkou přivrtat připravené zavětrování a stojky. Měl jsem původně v plánu i dveře ale strejda odvez tesařskou pilu a doma jsme měli jen nějaký na dřevo ( vhodné tak do lesa ) co řezali do oblouku tak jsem uřízl jen 3x zavětrování a ukončil akci. Než to zprasit a pak se na to koukat

Pokračování při příští cestě domu je na tom práce jak na kostele sám bych to nedal ani náhodou strejda dřevu rozumí a šlo mu to odruky já jen poslouchal povely metr, tužku, podrž, řízni atd. Samozřejmě velký dík zasluhuje i moje drahá Paní.