Amater
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Re: Amater
nemusis zastrihavat, ale ked zastrihnes po 4-5 pravom listku, tak ti zacnu vetvit a nejdu tak do vysky, ja som minuly rok zastrihol co som skusobne vysadil o mesiac skor (v decembri) a nevidel som v tom vacsi rozdiel. boli trochu kosatejsie, ale vyska a mnozstvo plodov +- to iste
To je těžké. Zastříhávat je IMO taková "vyšší dívčí". Měl bys vědět co děláš. A to většina lidí (včetně mě) neví. Takže se do zastříhávání pustí jenom když mají kytky problémy a zastříháváním už moc zkazit nemůžeš.
Pokud kytky dobře rostou, tak je většia lidí nechává být.
Je pravda, že když víš co děláš a uděláš to dobře, tak tím zastřihávání můžeš kytkám pomoct. Ale asi bych se do pokusů pustil až ti hodně povyrostou a přežijí i nepovedené pokusy. Tak někdy v létě.
Edit: ted jsem z dalších reakcí pochopil, že se ptáš na zaštipování listů aby kytka byla nižší a košatější. Na to existují různé názory, někdo to dělá a někdo ne. Já s tím zkušenost nemám ani to nedělám, tak mi ani hned nedošlo, na co se ptáš.
Pokud kytky dobře rostou, tak je většia lidí nechává být.
Je pravda, že když víš co děláš a uděláš to dobře, tak tím zastřihávání můžeš kytkám pomoct. Ale asi bych se do pokusů pustil až ti hodně povyrostou a přežijí i nepovedené pokusy. Tak někdy v létě.
Edit: ted jsem z dalších reakcí pochopil, že se ptáš na zaštipování listů aby kytka byla nižší a košatější. Na to existují různé názory, někdo to dělá a někdo ne. Já s tím zkušenost nemám ani to nedělám, tak mi ani hned nedošlo, na co se ptáš.
toto znie rozumne
nemal som to v plane robit lebo som to nespravil ani prvym 4 ale bol som zmateny lebo je x for po nete a jedny pisu zastrihnut druhy nie atd...

- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Ostatne ak budeš mať dostatok rastlín, tak môžeš na jednej, alebo dvoch zastrihávanie vyskúšať a pozorovať, či sa to v tvojich, balkónových podmienkach oplatí. Nie je nad vlastnú skúsenosť! Ja osobne nezastrihávam. Neviem prečo by som to robil. Rastlinu to iba zbytočne vyčerpáva a myslím, že to aj oddaľuje kvitnutie, čo je u mňa nežiadúce, pretože rastliny mi kvitnú až v júni a to je u chilli už pomerne neskoro.
no nieco vymyslim...nasadim a ked nieco zacne vykukat poslem foto