Amater

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Soaker
Stálý člen
Reputace: 7
Obrázky: 0

Re: Amater

Příspěvekod Soaker » 10 bře 2016 06:56

nemusis zastrihavat, ale ked zastrihnes po 4-5 pravom listku, tak ti zacnu vetvit a nejdu tak do vysky, ja som minuly rok zastrihol co som skusobne vysadil o mesiac skor (v decembri) a nevidel som v tom vacsi rozdiel. boli trochu kosatejsie, ale vyska a mnozstvo plodov +- to iste

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 10 bře 2016 08:32

To je těžké. Zastříhávat je IMO taková "vyšší dívčí". Měl bys vědět co děláš. A to většina lidí (včetně mě) neví. Takže se do zastříhávání pustí jenom když mají kytky problémy a zastříháváním už moc zkazit nemůžeš.

Pokud kytky dobře rostou, tak je většia lidí nechává být.

Je pravda, že když víš co děláš a uděláš to dobře, tak tím zastřihávání můžeš kytkám pomoct. Ale asi bych se do pokusů pustil až ti hodně povyrostou a přežijí i nepovedené pokusy. Tak někdy v létě.

Edit: ted jsem z dalších reakcí pochopil, že se ptáš na zaštipování listů aby kytka byla nižší a košatější. Na to existují různé názory, někdo to dělá a někdo ne. Já s tím zkušenost nemám ani to nedělám, tak mi ani hned nedošlo, na co se ptáš.

Toko
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Toko » 10 bře 2016 08:37

toto znie rozumne :) nemal som to v plane robit lebo som to nespravil ani prvym 4 ale bol som zmateny lebo je x for po nete a jedny pisu zastrihnut druhy nie atd...

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 10 bře 2016 09:34

Ostatne ak budeš mať dostatok rastlín, tak môžeš na jednej, alebo dvoch zastrihávanie vyskúšať a pozorovať, či sa to v tvojich, balkónových podmienkach oplatí. Nie je nad vlastnú skúsenosť! Ja osobne nezastrihávam. Neviem prečo by som to robil. Rastlinu to iba zbytočne vyčerpáva a myslím, že to aj oddaľuje kvitnutie, čo je u mňa nežiadúce, pretože rastliny mi kvitnú až v júni a to je u chilli už pomerne neskoro.

Toko
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Toko » 11 bře 2016 13:15

no nieco vymyslim...nasadim a ked nieco zacne vykukat poslem foto :)

Zpět na „Začátečnický koutek“