Amater

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Toko
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Amater

Příspěvekod Toko » 08 bře 2016 23:04

Ahojte :)...nechcelo sa mi cakat az do jari tak som v novembri (11 mesiaci) nasadil nejake semiacka ze to skusim a uz z nich mam 4 krasne rastlinky (pravdepodobne habanero orange).Nerobil som s nimi absolutne nic ziadne hnojivo ziadne dosvecovanie len obcasne prihovaranie a klasicke zalievanie...mam teda zopar otazok:

dotaz: nemam zahradu takze len parapet max balkon

1.chcel by som ich nechat v klasickych muskatovych kvetinacoch ako aj su po dve...je to dobry napad?alebo radsej len jedna?
28971
28974

2.ked obe tak ako kedy a kde ich mam poobstrihavat? ( tato informacia sa mi zide tak ci tak)

3.jedna ma 8 plodov cca 3-4cm a ostatne 3 rastlinky malicke plody asi po 8 na kazdej a este nejake kvety tak asi az po zbere zastrihavat?
28972
28973

4. 8 plodov je na pestovanie cez zimu dost alebo malo na rastlinku vysoku tak 40cm

5.pri spodnych poschodiach zacinaju rasit nove listky...co snimi?
28975

druha vec...mam semienka papriciek a chcem ich zasadit teraz:

a) je dobre ich tiez od mala nejak obstrihavat nech sa tahaju aj do sirky a nie len vysky?

b) kedy a ako casto a cim je treba hnojit?ak je vobec treba

... :thanx:

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Re: Amater

Příspěvekod Holu » 09 bře 2016 08:33

Upravil jsem ti to tak, aby se zobrazovaly obrazky.

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 09 bře 2016 08:46

Zdarec vítám tě tu.

Musim říct že mě tvoje vlákno fakt dostalo. V dobrém smyslu slova.

Tvuj styl pěstování versus výsledky jsou naprostá anomálie toho co bych čekal že se stane. Respektive do takto velkého květníku bych dal já osobně tak maximálně tak jednu rostlinu ale ejhle ty tam máš dvě a vypadají fakt hezky.

Vzhledem k tomu, že to nijak nehnojíš a nesvítíš jim vůbec je opravdu zázrak že ti to vůbec udrželo květy v takovém množství natož že ti to plodí. to je fakt velký úspěch a pro mě je to nevysvětlitelná záhada.

Takže rozhodně to nijak nepřesazuj takto velké rostliny které jsou společně v jednom truhlíku už mají kořenové systémy tak propletené, že by to rozsazení asi určitě nepřežili. Co se týče těch malých výhonků tak je klidně můžeš vyštípávat.

Jestli chceš letos ještě sadit semínka tak určitě neváhej a pust se do toho Minimálně Annumky úplně v pohodě stíháš. A chinensky když tak sklidíš až v Listopadu ale rozhodně ještě není úplě pozdě

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 09 bře 2016 09:05

lobo píše: Tvuj styl pěstování versus výsledky jsou naprostá anomálie toho co bych čekal že se stane.
Já když viděl, jak mu to roste, tak jsem naznal, že mu radit nemůžu. :-) Vůbec nechápu, jak se mu to tak daří v podmínkách, které jim dal. :respect:

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4538

Příspěvekod MartinS » 09 bře 2016 09:30

Cusa, no to je mazec, nechapu take bez prisviceni a jeste k tomu pres zimu takto krasne blizko patra u sebe :-D
Na to ze je zima, tak i plody jsou pomerne velke. Dale ten truhlik, jestli me oci neklamou, bude dokopy mit kolem 5litru.
Tak to nechapu :-D Ja mel v 5l u Habanera male plody i v lete a to jsem to hnojil bio.

Toko
Nový člen

Příspěvekod Toko » 09 bře 2016 11:04

normalne svetlo bezneho kratkeho zimneho dna :D...ono strasne vela kvetov padalo uz som bol zufali a hovoril som si ze je to ozaj kravina sadit na zimu ale potom sa to rozbehlo a vysledok vidis sam...do buducna teda radsej po jednej a o nieco mensi kvetinac ako 5l?

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4538

Příspěvekod MartinS » 09 bře 2016 11:06

Nn spise vetsi. Idelane kolem 10l na jednu kytku. Akorat pak z toho budes mit klidne 1,2-1,5 metru vysokej ker, treba metr na prumer :-)

Ja mel pred 2 lety habanero Orange v 6,5l kvetinaci a bylo videt, ze vyuzije mnohem vetsi kvetinac.
Loni jsem mel v 10-12 l a koreny byly pres cely kvetinac. Jeste mi ted plodi doma, ale mensi papricky nez v lete.

Takze jsem prezimoval jen s mirnym ostipanim vyhonku nekolik keru a uvidime, jak se jim bude darit oproti nove zasazenym.

Toko
Nový člen

Příspěvekod Toko » 09 bře 2016 11:23

MartinS - praveze by som nechcel tak velku rastlinku lebo to nemam kam dat preto som si povedal ze ked budu dve v jednom tak sa nebudu tahat do vysky ani do sirky akurat ze rastu jak dive preto som sa pytal na to zastrihavanie a upravovanie,aby som ich drzal v rovnakej velkosti,lebo neviem ako na ktorych miestach sa to ma robit a kedy atd...

Zpět na „Začátečnický koutek“