Keba indoor

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Keba
Nový člen
Reputace: 63
Obrázky: 0

Keba indoor

Příspěvekod Keba » 27 úno 2016 03:53

Ahoj,
jsem odjakživa milovníkem chilli, ovšem letos jsem se poprvé odhodlal k vlastní produkci. Nejdříve jsem prostudoval zdejší fórum, poté vyzpovídal známé, pak neznámé a nakonec slečny v květinářství, nakoupil a objednal semínka a základní příslušenství a pustil se do toho. Budu rád za každou radu od zkušenějšího pěstitele. Bydlím s přítelkyní v bytě 2+1 s okny na západní stranu a balkónem na stranu východní (tudíž prakticky žádné slunce), takže umělé osvětlení je nezbytnou nutností. S výsadbou jsem to vzhledem ke svým omezeným podmínkám trochu přehnal, proto plánuji alespoň polovinu předpěstovaných sazeniček někomu věnovat (pokud jste z okolí Vysokého Mýta, nezdráhejte se mne kontaktovat - raději věnuji než vyhodím):

10x Naga Morich
10x Cayenne red
25x Cayenne yellow
10x Feferonka kulatá
6x Habanero Rinconcito (pojmenováno dle mexického přítele, který mi věnoval čerstvou habanero papričku, jejíž semínka jsem dal klíčit)
3x Jalapeno Early
3x Jalapeno Hercules
3x Jalapeno Senorita
3x Jalapeno Jalastar

Na klíčení jsem použil výsevní substrát Forestina a jiffy (zkouším dvě varianty pro porovnání). Ve Forestině klíčivost téměř 100% (začal jsem s ní o 14 dní dříve), na jiffy ještě čekám. Po vyrašení děložních lístků jsem mimina přemístil pod zářivku Phillips Tornado 32W, 2255 lumenů, 2700 K (skutečně nedostatečné - z mimin se staly vytáhlé nudle, ponaučení pro příště). Proto jsem pořídil 2 zářivky Narva Biovital, LT 36W/958 G13, 36 W. Růst do výšky se hned zklidnil. Ty nejvyšší (Naga Morich, které rostou jako zběsilé) jsem rovnou přesadil do menších koflíků a posadil je co nejníže, aby substrát dosahoval co nejvýše k děložním lístkům. Pro přesazování jsem po poradě se slečnou květinářkou opět použil výsevní substrát, akorát jsem přimíchal perlit a zasadil je hluboko, abych snížil výšku stonků a nechal vyrůst další kořínky. Pod Narvou už tolik nešílí a vypadají, že se soustředí na rozvoj prvních lístků.

Níže postuji pár fotografií, posuďte sami a ještě jednou opakuji, že budu velice vděčný za Vaše komentáře a rady.

Chilli zdar,
Keba

28659
28656
28657
28654
28655
28658

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Re: Keba indoor

Příspěvekod Kendy » 27 úno 2016 11:16

Nemám co dodat. Postupuješ dobře..

Snad jenom to tvoje tvrzení, že jsi to s výsevem "trošku přehnal" je dost eufemismus :-) cca 70 semen v bytě 2+1.. kolik si z nich chceš nechat?

Svítím taky tornádem (nemám místo a tohle šlo dobře použít). Nějak jsem nestíhal a holky byly týden jenom na západním okně a drobátko se mi vytáhly. Po přesunu pod tornádo se vytahování zastavilo, nebo alespoň významně zpomalilo. Ideální to není, ale použít se dá.

Hodně štěstí..

Vasjis
Stálý člen
Reputace: 490

Příspěvekod Vasjis » 27 úno 2016 11:41

Ono taky není tornádo jako tornádo. Já loni používal tornado 32W a mělo 6500k a 2160lm a to bylo podle mně úplně ok

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 27 úno 2016 12:28

Vasjis píše:Ono taky není tornádo jako tornádo. Já loni používal tornado 32W a mělo 6500k a 2160lm a to bylo podle mně úplně ok
Vždyť píše, že používá to stejné. Já ji mám taky. ale pořád se trochu vytahují. Mnohem méně, než když byly jenom na okně, ale vytahují. Možná bych měl použít dvě..

Edit: Oprava. Teď jsem si to přečetl ještě jednou. Používá teplou bílou. Watáž a výkon sedí, ale používá teplou bílou. 2700 Kelvinů. to není úplně dobře. Máš pravdu.

Já mám tu studenou, co ty. 6500 Kelvinů. Ra myslím 86%. Ale i tak se mi zdá, že se vytahují. Málo, ale vytahují.

Vasjis
Stálý člen
Reputace: 490

Příspěvekod Vasjis » 27 úno 2016 12:44

2700k je pro predpest malo a to ze se vytahuji neva kdyz znich nejsou nudle

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“