Zděnkovo zahrádka 2016

Co jsme vypěstovali v roce 2016
Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen
Reputace: 7
Obrázky: 0

Zděnkovo zahrádka 2016

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 27 led 2016 14:14

Zdravím všechny kolegy a kolegyně, chillikamarády :tiphat: Po nějaké době, kdy jsem neměl moc čas a vlastně ani náladu přispívat do fóra (prostě jsem si od Vás dával voraz, ale neberte si to špatně :oops: ), jsem dneska zasel a tím začal další chillisezónu, pro mě již třetí a budu doufat, že zase o něco úspěšnější než ta předchozí. Jelikož bych se letos rád stěhoval, nejspíš během léta, nechci to přehánět s množstvím druhů ani rostlinek. Nebudu mít asi ani skleník, foliovník nebo jinej chilli domeček, takže rostlinky budou zřejmě v kýblech (čti ,,květináčích"). No a jaké že budou mé letošní druhy?
Habanero Chocolate - habanera mám nejvíc nejradši, takže se bez nich neobejde asi žádná moje sezóna, no a čokoládový jsem ještě neměl, tak je chci ochutnat :-) Do květináče to asi není úplně ideální druh, ale snad se jim bude dařit.
Cayenne pepper yellow - loni se mi osvědčily, pěkně rostly, hodně plodily, hezky vypadaly a papričky se daly jíst i za syrova, ale ideálně do jídla :-)
Rocoto red - dostal jsem na ochutnávku sušený plodík, tak je chci vyzkoušet i čerstvé.
Od každého druhu jsem zasadil myslím 5 semínek, ale možná že mi ujela ruka a bude tam někde o jedno víc :D
Nic dalšího pro letošní sezonu nechystám, doufám že expandovat budu příští rok :-) Ozvu se zase až holky polezou z hlíny. Držte mi palce, stejně jako je držím já Vám :thanx:
Co shoří, neshnije...

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Re: Zděnkovo zahrádka 2016

Příspěvekod Holu » 27 led 2016 15:13

Tak ať se daří, držím palečky! :-)

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 28 led 2016 00:41

Držíme !!!

Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 13 úno 2016 20:14

Ahojda, jak jsem slíbil, podávám další report:-)
Většina semínek už vylezla, konkrétně 4x cayenne, 4x rocoto a 2x čoko habanero, doufám že je bude následovat i ten zbytek, ale kdyby ne, nevadí, od každého druhu mám :-) zároveň s klíčky se mi objevily hned i smutnice, zatím ne ve velkém množství, ale jak ty mrchy znám... No, stejně jako loni jim nabídnu k dispozici krásnou novou mucholapku a docela se mi osvědčila i sklenička se sladkou vodou (např cola nebo jiná brča).
Postupně klíčily asi 10 dní, bohužel až dneska jsem se dostal k tomu, abych jim udělal místo a zapojil sluníčko, takže ty první už jsou dost vytáhlý, ale myslim, že to se spraví po přesazení :-) tak zatím ahoj, my jdeme růst :-)

28527
Co shoří, neshnije...

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 15 úno 2016 10:39

Paráda jen tak dále :thumbup:

Jsou to sice pořádní žížaláci ale ja kříkáš, hodiíš je hlouběji a bude klid aspon pustí do půdy hodně nových kořenů a ve finále z nich budou kytky s kmenem jako stromek :tiphat:

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 15 úno 2016 17:04

S čoko habanerem nešlápneš nikdy vedle, je to síla, potrápí slušně a koření voní jak uzené :angry1: Je jich několik verzí, jakou máš ty ? Ať se daří při drezůře smutnic !
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Zděnda-Z-Javecu
Stálý člen

Příspěvekod Zděnda-Z-Javecu » 16 úno 2016 10:20

To lobo: no snad jo, mám s tím každej rok trochu problémy, ale zatím se pokaždé spravily a žádná se mi nezlomila :-)

To OMO: koupil jsem je od SEMA, ač zůstávám věrný mateřské stránce tohoto fóra, bohužel je tam neměli a než jsem je vyjednal tady, tak jsem na ně narazil v obchodě :-) pytlík už jsem vyhodil, ale docela mě překvapila udávaná pálivost, psali tam tuším něco málo přes 200 tisíc shu, myslel jsem že čokolády jsou pálivější nebo ne? A o té uzené vůni či chuti už jsem někde slyšel, to mě právě nalákalo :angry1:

A ještě povinné sčítání lidu: Cayenne 4x, Habanero 4x, Rocoto 5x
Co shoří, neshnije...

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 16 úno 2016 15:15

Zděnda-Z-Javecu píše:
To OMO: koupil jsem je od SEMA, ač zůstávám věrný mateřské stránce tohoto fóra, bohužel je tam neměli a než jsem je vyjednal tady, tak jsem na ně narazil v obchodě :-) pytlík už jsem vyhodil, ale docela mě překvapila udávaná pálivost, psali tam tuším něco málo přes 200 tisíc shu, myslel jsem že čokolády jsou pálivější nebo ne? A o té uzené vůni či chuti už jsem někde slyšel, to mě právě nalákalo :angry1:
Proto se ptám, tady píšou 450K http://www.*/homegardencz/index.p ... daid=2555#
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“